City Nieuwsbrief November

Een nieuwsbrief vol met informatie over werkzaamheden, het verplaatsen van de bomen aan de Doorslagzone, een online informatieavond en een oproep voor onze klankbordgroep. Dat en meer lees je in deze nieuwsbrief over City.

Bomen langs de Doorslagzone

Verplaatsen bomen aan de Doorslagzone

Aan de Doorslagzone komen vier duurzame woongebouwen. Ter voorbereiding op de bouwwerkzaamheden worden de bomen die nu aan de Doorslagzone staan verhuisd.

Lees meer
Sluit

Verplaatsen bomen aan de Doorslagzone

Aan de Doorslagzone komen vier duurzame woongebouwen met verschillende woningen en plek voor horeca. Binnenkort starten we hier met verschillende voorbereidende werkzaamheden.

Verhuizing bomen Brugpad

De bomenrij langs het water wordt verhuisd, voordat de woningbouw start. Zo raken de bomen niet beschadigd door bouwwerkzaamheden. De bomen krijgen een nieuwe plek langs de Taludweg en de A.C. Verhoefweg.

Om de levensvatbaarheid van de bomen op hun nieuwe plek te vergroten, moeten ze vroeg in het plantseizoen verplant worden. De bomen zullen daarom vanaf 18 november verplaatst worden.
Voordat de bomen verplaatst kunnen worden, vinden er nog voorbereidende werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden duren samen ongeveer 1 maand.

Zo worden de ‘naamtegels’ van ontvangers van het jeugdlintje en overige tegels rondom de bomen tijdelijk verwijderd en opgeslagen. Via co-creatie gaan we met bewoners op zoek naar een nieuwe plek voor de naamtegels. 

Veiligheid

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is een nood fiets- en voetpad aangelegd in het grasveld. Tussen het fiets- en voetpad zit een afscheiding. Op onderstaande afbeelding zie je de plek van het tijdelijke fiets- en voetpad.

Noodfietspad Doorslagzone november 2021

Aanleg riool en nutsvoorzieningen

Zodra de bomen verplaatst zijn, wordt de grond gereed gemaakt voor de bouw. Het riool en de nutsvoorzieningen (zoals elektriciteit, telefoon- en tv-aansluitingen) voor de woningen worden aangelegd. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee maanden.

Door deze werkzaamheden gelijk na elkaar uit te voeren is er minder lang overlast voor omwonenden.

Terugplaatsen bomen

Als de bouw van de woningen in de Doorslagzone klaar is, komen er weer nieuwe bomen van verschillende soorten terug. De oude bomen komen niet terug, omdat het niet goed is voor bomen om in korte tijd meer dan één keer verhuisd te worden. 

City Nieuwegein op Provada

Woensdag 27 oktober stond team City op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland.

Lees meer
Sluit

City Nieuwegein op Provada

Woensdag 27 oktober stond team City Nieuwegein op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. 

Wij willen van City de meest duurzame binnenstad van Nederland maken. Collega’s Guus en Marco hebben op de beurs onze duurzame ambities gepresenteerd en interessante gesprekken met ontwikkelaars gevoerd. Op zoek naar ontwikkelaars die ons helpen om onze ambities waar te maken.

Informatieavond werkzaamheden trambaan en tramhalte

Binnenkort start de provincie met werkzaamheden aan de trambaan.

Lees meer
Sluit

Informatieavond werkzaamheden trambaan en tramhalte

Binnenkort start de provincie Utrecht met werkzaamheden aan de trambaan en de nieuwe tramhalte. Wat dit betekent voor de bereikbaarheid van City, vertellen ze tijdens een online informatiebijeenkomst op 30 november. Binnenkort kun je je hiervoor aanmelden, maar zet de datum nu vast in je agenda. 

Klankbordgroep

Kom bij de klankbordgroep City Oost

Heb jij je al aangemeld voor de klankbordgroep? Voor City Oost zijn wij nog op zoek naar deelnemers.

Lees meer
Sluit

Kom bij de klankbordgroep City Oost

Heb jij je al aangemeld voor de klankbordgroep? In oktober deden wij een oproep voor deelnemers aan twee klankbordgroepen. De klankbordgroep voor City West is inmiddels compleet. Voor City Oost zijn wij nog op zoek naar deelnemers.

Wij willen graag in gesprek gaan met omwonenden van de bouwlocaties in City om ervaringen uit te wisselen. Wij denken dat vier keer per jaar bij elkaar komen nuttig is. Naast het uitwisselen van ervaringen, krijg je een doorkijk naar wat er te gebeuren staat. Wat de impact daarvan is op de omgeving en welke maatregelen er genomen worden.

Woon jij bij een (toekomstige) bouwlocatie in City Oost en wil je deelnemen aan de klankbordgroep? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar city@nieuwegein.nl. Vergeet hierbij niet je adres te vermelden. We hebben plek voor maximaal acht deelnemers. Wees er dus snel bij, want vol is vol. De klankbordgroepen starten in januari 2022.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!