City Nieuwsbrief November

Er wordt veel gewerkt in City. Aan de nieuwbouw, fietspaden en verlichting. Naast de werkzaamheden gaan natuurlijk ook de feestelijke activiteiten door. We mogen Sinterklaas binnenkort weer ontvangen! Dat en meer lees je in deze nieuwsbrief.

Foto deurhanger

Deurhangers en oordoppen

City is op weg een unieke plek te worden. Maandag 31 oktober is de bouw van CityPromenade van start gegaan.

Lees meer
Sluit

Deurhangers en oordoppen

City is op weg een unieke plek te worden. Maandag 31 oktober is de bouw van CityPromenade van start gegaan. Als alles volgens planning verloopt wordt er tot de week voor kerst geheid. Dit gaat helaas niet zonder geluidsoverlast voor omwonenden. Het geluid kunnen we niet tegengaan, maar wel terugbrengen of aangenamer maken. De bouwer heeft maatregelen getroffen om het geluid terug te brengen. Het Omgevingsteam City gaat verder. Het team heeft deurhangers aan de deurklinken van omwonenden gehangen. Met twee paar oordoppen tegen het geluid. Op de deurhangers staat ook een mogelijkheid om via muziekstukken het geluid aangenamer te maken. Hierover meer in onze volgende nieuwsbrief.

Zoomstede afgesloten voor auto's

Verbeteringen voor fietsers in City

De fietsomleiding bij het Zuidstedeviaduct wordt aangepast. Eind oktober is de eerste aanpassing gemaakt.

Lees meer
Sluit

Verbeteringen voor fietsers in City

De fietsomleiding bij het Zuidstedeviaduct wordt aangepast. Eind oktober is de eerste aanpassing gemaakt. Auto’s kunnen de oprit naar de Zuidstedeweg niet meer gebruiken. In de week van 7 november start de aannemer met het aanpassen van het fietspad. De bocht van de Doorslag richting de fietsoprit naar het Zuidstedeviaduct wordt minder scherp gemaakt. Ook wordt er een duidelijk fiets- en voetpad richting de Zoomstede aangelegd.

Aan de andere kant van het bouwterrein van CityPromenade worden fietsnietjes geplaatst. Dit zijn metalen hekjes waar je je fiets tegen kunt stallen. De fietsnietjes komen naast de bouwhekken aan de Lantaarnstede te staan. De Fietspomp blijft open. Je kunt je fiets hier dus ook overdekt en bewaakt blijven stallen.

Foto fietsers

Verlichting fietsroutes

De afgelopen dagen hebben we van fietsers meldingen ontvangen over de blauwe fietsomleidingsroute door Park Oudegein.

Lees meer
Sluit

Verlichting fietsroutes

De afgelopen dagen hebben we van fietsers meldingen ontvangen over de blauwe fietsomleidingsroute door Park Oudegein. Fietsers geven aan deze route minder geschikt te vinden in de donkere maanden van het jaar. We hebben de vraag gekregen om deze route te verlichten. Dit kunnen wij helaas niet doen, in verband met de dieren in het park. Het leefritme van de dieren wordt verstoord door verlichting.

Wij adviseren fietsers om overdag van de blauwe route door het park te genieten en in de ochtend en avond gebruik te maken van de oranje route. Deze route is wel verlicht. De storing van de verlichting onder het Zuidstedeviaduct is deze week door CityTec verholpen. Je fietst en loopt nu dus weer onder een goed verlicht viaduct door.

Bekijk alle beschikbare fietsroutes op: https://city-nieuwegein.nl/bereikbaarheid/

Parkeergarage Stadshuis - Ingang Nachtwachtstede

Deel van parkeergarage afgesloten

Tijdens de bouw van City is één ingang van Parkeergarage Stadshuis aan de kant van de Nachtwachtstede afgesloten.

Lees meer
Sluit

Deel van parkeergarage afgesloten

Tijdens de bouw van de woningen van CityPromenade is één inrit van Parkeergarage Stadshuis aan de kant van de Nachtwachtstede afgesloten. Je kunt nog steeds via deze kant van de garage in- en uitrijden. Ook is er een deel van de parkeerplekken in de garage afgezet. Hier gaan de bouwvakkers parkeren en wordt gewerkt aan de nieuwe ingang voor bewoners van de toekomstige CityPromenade.

Foto markt

Proefopstelling markt

Stichting Markten Nieuwegein organiseert elke zaterdag een weekmarkt op het Stadsplein.

Lees meer
Sluit

Proefopstelling markt

Stichting Markten Nieuwegein organiseert elke zaterdag een weekmarkt op het Stadsplein. Tijdens de bouw van de woningen van CityPromenade is een deel van het huidige marktterrein niet beschikbaar vanwege veiligheid. Daarom verplaatst de markt binnenkort een stukje richting het politiebureau. Naar verwachting begin 2023.

Op maandag 7 november oefent de stichting met de marktkramen op de nieuwe plek, om er zeker van te zijn dat het past. Dit ‘droogoefenen’ vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Tijdens deze oefening zijn de kramen niet open. Bij de oefening van de indeling wordt zowel gekeken naar de opstelling van de markt als naar de invloed op de omgeving.

Theater DE KOM

Nieuwe gevelverlichting Theater DE KOM

De LED-verlichting van de gevel van Theater DE KOM wordt vervangen. Dat is best een klus.

Lees meer
Sluit

Nieuwe gevelverlichting Theater DE KOM

De LED-verlichting van de gevel van Theater DE KOM wordt vervangen. Dat is best een klus. Want om hier bij te kunnen, moeten 122 ruiten verwijderd worden. Die daarna ook weer teruggeplaatst moeten worden. Tegelijk met het herstellen van de LED-verlichting wordt de folie die op verschillende plekken rondom het gebouw kapot is hersteld. Voor de begane grond en de eerste verdieping gebruikt de aannemer een elektrische kraan en een elektrische hoogwerker. Voor de tweede verdieping is een grotere kraan nodig. We verwachten voor de omgeving en de bezoekers weinig tot geen overlast van deze werkzaamheden.

Foto sinterklaascadeautjes

Hoor wie klopt daar…

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in Nieuwegein. Hij brengt deze dag ook een bezoek aan City.

Lees meer
Sluit

Hoor wie klopt daar…

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Nieuwegein. Hij brengt deze dag ook een bezoek aan City. Er staat een podium voor hem klaar op het winkelplein aan de Laag Raadstede, voor de ingang van de Jumbo. 

Om 14.30 uur start het voorprogramma. Daarna komen de Sint en zijn Pieten bij het winkelplein aan. Na een zitting op het podium is er nog tijd om Sinterklaas een handje te geven. Om 17.00 uur neemt de Sint afscheid.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!