City Nieuwsbrief November

Er klinkt muziek in City! Via onze nieuwe tool waarmee je het geluid van heien mengt met de muziekstijl die jij kiest. Ga naar hetnieuweleefritme.nl en hoor welke muziek City jou biedt. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Foto bouwdoek

Muziektool hetnieuweleefritme.nl

City, de binnenstad van Nieuwegein, vernieuwt en is op weg een aantrekkelijke, duurzame plek te worden.

Lees meer
Sluit

Muziektool hetnieuweleefritme.nl

City, de binnenstad van Nieuwegein, vernieuwt en is op weg een aantrekkelijke, duurzame plek te worden. De bouw van CityPromenade langs de Doorslag is gestart en dat kan niet zonder hei-geluid. City heeft hier iets unieks op bedacht en introduceert ‘het nieuwe leefritme’. Een unieke tool, waarmee het geluid van heien mengt met muziek. Het biedt omwonenden van nieuwbouwproject CityPromenade en bezoekers van City de mogelijkheid het hei-geluid basis te laten zijn voor muziek naar eigen keuze.

Heien gaat op in muziek

Je gaat naar hetnieuweleefritme.nl of scant met je telefoon de QR-code op de borden bij de bouwplaats. Je kiest één van de muziekstijlen motivation, focus, happy of relax. Vervolgens tik je op het ritme van het heien op je telefoon en de muziek start. Zo gaat het geluid van het heien op in het gekozen muziekstuk.

Guus Govaart, gebiedsmanager van City Nieuwegein:
“We zijn inmiddels volop aan het bouwen in de binnenstad. Ook de komende jaren gaan we daarmee door. Veel woningzoekenden zullen er een mooie plek vinden in een van de circa 2.200 nieuwe woningen. Tegelijkertijd realiseren we ons dat bouwen iets vraagt van de bewoners die nu al in en rond City wonen. Met name als we niet om het heien heen kunnen. We zijn daarom op zoek gegaan naar mogelijkheden om de heiwerkzaamheden voor de omgeving aangenamer te maken. Het is begonnen als een leuk idee waarvan we niet wisten of het zou werken. Maar het resultaat is verrassend: het zijn stuk voor stuk prachtige nummers. Het is of het heien opgaat in de muziek.”

Ga voor meer informatie naar www.city-nieuwegein.nl/het-nieuwe-leefritme/.

Parkeergarage Stadshuis - Ingang Nachtwachtstede

Op 28 november parkeergarage Stadshuis alleen via Lantaarnstede bereikbaar

Op 28 november zijn de in- en uitgang van Parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede gesloten.

Lees meer
Sluit

Op 28 november parkeergarage Stadshuis alleen via Lantaarnstede bereikbaar

Op 28 november zijn de in- en uitgang van Parkeergarage Stadshuis aan de Nachtwachtstede gesloten. Er wordt gewerkt aan de gevel van theater DE KOM. In verband met de veiligheid wordt de in- en uitgang van de parkeergarage één dag gesloten. Via de Lantaarnstede is de parkeergarage gewoon bereikbaar.

Foto Markt City Nieuwegein

Denk mee over het nieuwe horecabeleid

Wat vind jij belangrijk als het gaat om toekomstige horeca in Nieuwegein?

Lees meer
Sluit

Denk mee over het nieuwe horecabeleid

Wat vind jij belangrijk als het gaat om toekomstige horeca in Nieuwegein? Waar is welke soort horeca gewenst? Wat missen we en wat kan beter? Daarover praat de gemeente graag met jou. Het doel is een nieuw horecabeleid voor de komende tien jaar. In samenwerking met jou als inwoner, (horeca-)ondernemer en/of vertegenwoordiger van een belangengroep. In deze eerste gesprekken verzamelen we de belangrijkste onderwerpen en vraagstukken. De gemeente organiseert eind november en begin december drie bijeenkomsten met de stad in Theatercafé DE KOM aan het Stadsplein 6. Je bent van harte uitgenodigd op:


Dinsdag 29 november 2022 van 19.00 – 21.30 uur – nadruk op City Nieuwegein
Donderdag 1 december 2022 van 19.00 – 21.30 uur – nadruk op gebieden als Jutphaas en Vreeswijk
Dinsdag 13 december 2022 van 19.00 – 21.30 uur – bijeenkomst speciaal voor jongeren

Kom jij ook? Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op www.ikbennieuwegein.nl/nieuwhorecabeleid. Voor een goede organisatie van de sessie, graag uiterlijk drie dagen van tevoren aanmelden. Heb je een vraag? Dan kun je mailen naar nieuwhorecabeleid@nieuwegein.nl.

Foto trams in City

Oplossing voor de piepende trams

Op maandag 24 oktober hebben de gemeenten Nieuwegein en IJsselstein een goed gesprek gehad met de provincie Utrecht over een oplossing voor de piepende trams.

Lees meer
Sluit

Oplossing voor de piepende trams

Omwonenden in IJsselstein en Nieuwegein hebben geklaagd over het piepen van de nieuwe trams in bochten. Hierover zijn zowel inwoners als de gemeenten in gesprek gegaan met de provincie.

De provincie heeft ervoor gekozen om alle trams van wieldempers te voorzien. De montage van de wieldempers is na de zomer gestart. Deze maand zullen alle trams zijn voorzien van wieldempers. Ook wordt er smeerolie aangebracht tussen de wielen en het spoor. Tot slot heeft de provincie toegezegd op korte termijn de rails te slijpen. Daardoor zal de tram ook minder geluid maken.

Begin 2023 gaat de provincie geluidsmetingen doen. Hieruit moet blijken wat de effecten zijn van de genomen maatregelen.

Wil je iets melden over de werkzaamheden? Maak hier een melding.

Foto bomen bij parkeerplaats

Bomen geplant bij de A.C. Verhoefweg

Eerder dit jaar zijn er bomen verwijderd bij de A.C. Verhoefweg en Borgstede.

Lees meer
Sluit

Bomen geplant bij de A.C. Verhoefweg

Eerder dit jaar zijn er bomen verwijderd bij de A.C. Verhoefweg en Borgstede. Door de aanleg van de nieuwe in- en uitrit konden deze niet blijven staan.

De in- en uitrit is inmiddels in gebruik en de parkeerplaatsen naast de Karosbrug zijn aangelegd. Er zijn rondom deze weg en de parkeerplaatsen weer bomen geplant. Deze bomen komen uit het opkweekveld vóór de Luifelstede.

Binnenkort worden ook de groenvakken naast de parkeerplaatsen en het pad naar de Karosbrug aangepakt. Deze vakken zaaien we in met een kruidenmengsel. Op de steile hellingen naast de brug komen zodematten met eenzelfde kruidenmengsel. Dit zijn rollen waarop het kruidenmengsel al voorgekweekt is. Deze rollen blijven op de steile stukken beter liggen.

Trams in City Nieuwegein

Grote stap vooruit in komst snelle Merwedelijn

Het Rijk en de Metropoolregio Utrecht investeren samen ruim 1,4 miljard euro voor de bereikbaarheid van nieuwe woningbouwgebieden, zoals City Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Grote stap vooruit in komst snelle Merwedelijn

Het Rijk en de Metropoolregio Utrecht investeren samen ruim 1,4 miljard euro voor de bereikbaarheid van nieuwe woningbouwgebieden in de provincie Utrecht, zoals City Nieuwegein. De investering gaat onder meer naar de aanleg van een deels ondergrondse, en dus snelle tramlijn tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein, de Merwedelijn. Ook stelt het Rijk 100 miljoen euro beschikbaar voor verkeersmaatregelen op de Utrechtse snelwegen en voor het versnellen van bestaande woningbouwplannen.

Binnen 15 minuten naar Utrecht Centraal

Verantwoordelijk wethouder Ellie Eggengoor: “We zijn er nog niet, maar als college hebben we alle vertrouwen in de komst van de snelle Merwedelijn tussen Utrecht en Nieuwegein door deze bijdrage van het Rijk. De Merwedelijn is een belangrijke oplossing om gezond te kunnen groeien als stad en als regio. Zo kunnen we onze stad bereikbaar houden én de woningen bouwen waar zo’n grote behoefte aan is. De Merwedelijn brengt inwoners van Nieuwegein binnen 15 minuten naar het centrum van Utrecht. Door de hoge frequentie verwachten we dat mensen vaker anders vooral lopend en met de fiets gebruikmaken van het OV. Een ontwikkeling die we graag willen.”

Lees hier het volledige artikel.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!