City Nieuwsbrief November

Street art verdwijnt uit City, maar je kan je nog steeds aanmelden als Vernieuwegeiner. Zo geef je makkelijk jouw mening over de vernieuwing van de binnenstad. Verder werkt de provincie Utrecht in de herfst en winter aan de trambaan en tramhalte. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Vernieuwing park in City

Einde Street Art, maar de Vernieuwegeiner gaat door!

In augustus verschenen er in City 3D kunstwerken op straat.

Lees meer
Sluit

Einde Street Art, maar de Vernieuwegeiner gaat door!

In augustus verschenen er in City 3D kunstwerken op straat. De kunstwerken waren onderdeel van Street Art Nieuwegein. Een street art festival van 2,5 maand, dat een groot succes was. Heb jij je ook laten fotograferen in één van de 3D kunstwerken?

Het festival is voorbij en de kunstwerken worden weer weggehaald. Zo ook het Vernieuwegeiner kunstwerk op de Markt. Een prachtige schildering van een oude man, met het vernieuwende City in zijn handen. Hij draagt de vernieuwing van City symbolisch over aan de Vernieuwegeiners.

Ook zonder dit kunstwerk blijven de Vernieuwegeiners actief! Als Vernieuwegeiner denk je mee over de vernieuwing van de binnenstad. Vernieuwegeiners gaven eind september hun mening over de verlichting. De resultaten worden nu verwerkt. Binnenkort gaan we hen weer over een ander onderwerp om hun mening vragen. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van het tram- en busstation. Wil jij ook jouw mening geven over de toekomst van City? Meld je dan nu aan als Vernieuwegeiner!

Dronefoto trambaan

Provincie werkt aan de trambaan

Provincie Utrecht laat nachtelijk onderhoud uitvoeren aan de trambaan.

Lees meer
Sluit

Provincie werkt aan de trambaan

Provincie Utrecht laat nachtelijk onderhoud uitvoeren aan de trambaan en tramhalte in City. Het gaat om het snoeien langs de trambaan. Het verwijderen van blaadjes. Het schoonspuiten van de trambaan. En werk aan de trambaan en -halte zelf.

De werkzaamheden worden een paar keer opnieuw uitgevoerd in de herfst- en wintermaanden. Het werk is sterk afhankelijk van het weer en moeilijk te voorspellen. Omwonenden hebben een buurtbericht ontvangen met informatie over de verwachte planning.

Dag van de mantelzorg

Terugblik ‘Dag van de mantelzorg’

Op zaterdag 4 november was het de Dag van de mantelzorg.

Lees meer
Sluit

Terugblik ‘Dag van de mantelzorg’

Op zaterdag 4 november was het de Dag van de mantelzorg. In Nieuwegein zorgen veel mantelzorgers voor een familielid, vriend of kennis met een beperking of langdurige ziekte. De Dag van de Mantelzorg is een landelijke activiteit om alle mantelzorgers te bedanken voor hun goede zorgen. Dat gebeurde in Nieuwegein op zaterdag 4 november, met een gezellige informatiemarkt in het Cals College.

Ook team City wilde dit mooie initiatief graag steunen. Door het schenken van knutselspullen voor het maken van insectenhotels stond er een leuke activiteit op het programma. Met deze duurzame activiteit vinden veel kleine kriebelende dieren onderdak in City en de rest van Nieuwegein.

Bouwdoeken met Vernieuwegeiners

In de spotlights: Vernieuwegeiner Mark Jacobs

In City hangen sinds kort bouwdoeken met verschillende Vernieuwegeiners erop.

Lees meer
Sluit

In de spotlights: Vernieuwegeiner Mark Jacobs

In City hangen sinds kort bouwdoeken met verschillende Vernieuwegeiners erop. Zo ook dit doek met Vernieuwegeiner Mark Jacobs. Mark is Nederlands kampioen bowlen en omdat hij hoort bij de besten van Europa, heeft hij in oktober meegedaan aan het Europees kampioenschap in Berlijn. Hier werd hij heel knap 13de. Als professioneel bowler vindt hij het belangrijk dat er meer sport- en spelmogelijkheden in City komen. Als Vernieuwegeiner kan hij makkelijk zijn mening geven over hoe City er in de toekomst uit moet komen te zien.

Inmiddels zijn er al ruim 450 Vernieuwegeiners. Aanmelden als Vernieuwegeiner kan hier. Voor de 500ste aanmelder ligt er een cadeautje klaar. 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies