City Nieuwsbrief Oktober

Aannemer Roseboom vertelt je hoe de sloop aan de Weverstede wordt aangepakt. Je leest over de bereikbaarheid van City en het nieuwe fietsherstelpunt. Lees in deze nieuwsbrief alles over de laatste ontwikkelingen in City.

De sloop in beeld

Videograaf Jan Buteijn neemt je mee voor een kijkje achter de schermen bij de sloop van de Energy Building aan de Weverstede.

Lees meer
Sluit

De sloop in beeld

Videograaf Jan Buteijn neemt je mee voor een kijkje achter de schermen bij de sloop van de Energy Building aan de Weverstede. In de video geeft aannemer Roseboom uitleg over hoe de sloop in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Bekijk hier de video. 

Bezoek provincie aan Nieuwegein

Bezoek van de provincie

Dinsdag 12 oktober waren de commissaris van de Koning en de Gedeputeerden van provincie Utrecht op werkbezoek in Nieuwegein. 

Lees meer
Sluit

Bezoek van de provincie

Dinsdag 12 oktober waren de Commissaris van de Koning en de Gedeputeerden van de provincie Utrecht op werkbezoek in Nieuwegein. Ze bezochten twee grote gebiedsontwikkelingen: City en Rijnhuizen. We hebben het bestuur van de provincie Utrecht o.a. meegenomen door de duurzame plannen en de opgaven waar we voor staan in City. Hierbij bespraken we hoe de provincie en de gemeente samen kunnen werken, om onze duurzaamheidsambitie om de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden waar te maken. Een productief werkbezoek!

Fietsenstalling de Snelbinder

Opening fietsherstelpunt

De gratis bewaakte, overdekte fietsenstalling De Snelbinder heeft vanaf woensdag 27 oktober een fietsherstelpunt.

Lees meer
Sluit

Opening fietsherstelpunt

De gratis bewaakte, overdekte fietsenstalling De Snelbinder heeft vanaf woensdag 27 oktober een fietsherstelpunt. Je kunt daar terecht als je een urgente reparatie moet uitvoeren aan je fiets. Denk daarbij aan het laten plakken van een band en reparatie van remkabels, versnellingskabels of verlichting. Meer service dus voor bezoekers die met de fiets naar City komen. 

Het fietsherstelpunt is ook een leerwerktraject voor mensen die moeilijk aan een baan komen.

Korting op een fietsreparatie

Als je vanaf de opening t/m zondag 31 oktober 2021 je fiets stalt op de bovenverdieping van fietsenstalling De Snelbinder ontvang je een tegoedbon voor korting op een fietsreparatie (wel geldt: op=op). Daarnaast kun je aansluitend t/m vrijdag 31 december 2021 nog meer korting bij elkaar sparen door de fiets te blijven stallen op de bovenverdieping.

Waar ligt De Snelbinder?

De fietsenstalling ligt direct achter de ING aan de Noordstedeweg. Herkenbaar aan de markante rode gevel. De fietsenstalling heeft ook een bovenverdieping. Deze is bereikbaar via een trap met fietsgoot die ondersteuning biedt in de benodigde kracht, dus ook comfortabel voor bijvoorbeeld ouderen met een (zware) fiets.

Voorzieningen

Naast een veilige plek voor je fiets en urgente reparaties kun je hier ook zelf kosteloos je band oppompen of een buggy lenen. En er zijn bagagekluisjes. Beneden voor een helm, jas of tas. Boven staan speciale kluisjes met een stopcontact erin voor het opladen van de accu van een elektrische fiets.

Noordstedeweg Nieuwegein

Noordstedeweg afgesloten

Van maandag 8 november 07.00 uur tot en met vrijdag 12 november 17.00 uur is de Noordstedeweg afgesloten.

Lees meer
Sluit

Noordstedeweg afgesloten

Van maandag 8 november 7.00 uur tot en met vrijdag 12 november 17.00 uur is de Noordstedeweg afgesloten. In deze periode worden de voegovergangen in de Noordstedetunnel hersteld. De tunnel wordt hiervoor afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bromfietsers mogen tijdelijk gebruik maken van het fietspad. Overig verkeer wordt omgeleid.

Zuidstedeviaduct Zuidstedeweg

Kans op file op 28 oktober op Zuidstedeweg

Op 28 oktober kunnen weggebruikers van de Zuidstedeweg vertraging verwachten tussen 7.00 uur ’s morgens en 17.00 uur ’s middags.

Lees meer
Sluit

Kans op file op 28 oktober op Zuidstedeweg

Op donderdag 28 oktober kunnen weggebruikers van de Zuidstedeweg vertraging verwachten tussen 7.00 uur ’s morgens en 17.00 uur ’s middags. Er is tijdens deze dag telkens maar een rijstrook van elke rijrichting beschikbaar. Het verkeer wordt door verkeersregelaars begeleid.

De werkzaamheden hebben betrekking op het herstellen/repareren van delen van de Zuidstedebrug. De zogenoemde voegovergangen worden hersteld. In de avond zijn alle rijbanen in beide rijrichtingen weer open voor het verkeer.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief!