City Nieuwsbrief Oktober

De nieuwbouwplannen voor Zadelstede zijn gepresenteerd tijdens een online informatiebijeenkomst. Heb je de bijeenkomst gemist? Je kunt hem nu online terugkijken. Benieuwd naar de duurzaamheidsplannen voor City? Meld je dan aan voor de bijeenkomst in De Componist op maandag 10 oktober. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Impressie nieuwbouw

Terugkijklink voor informatiebijeenkomst nieuwbouw Zadelstede

Lees meer
Sluit

Terugkijklink voor informatiebijeenkomst nieuwbouw Zadelstede

Dinsdag 26 september kon je online een informatiebijeenkomst bijwonen over de nieuwbouwplannen voor de Zadelstede in City. Heb jij de online bijeenkomst gemist? Geen punt. De uitzending is hier terug te kijken.

De ontwikkelaars en bouwer vertellen wat en hoe er gebouwd gaat worden aan de Zadelstede. De bouw start waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2024. Heb je vragen over de nieuwbouwplannen voor de Zadelstede? Bekijk de Q&A. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ze dan naar city@nieuwegein.nl.

Vernieuwegeiner Adem

Vernieuwegeiner Adem gaat voor meer groen in City

Adem is ambassadeur voor de ‘Vernieuwegeiner’.

Lees meer
Sluit

Vernieuwegeiner Adem gaat voor meer groen in City

Adem Seker is een bekende Nieuwegeiner. Hij is al zo’n 35 jaar eigenaar van King’s Valley Kusadasi in Vreeswijk. Het Turkse specialiteiten- en grillrestaurant. Adem is ambassadeur voor de ‘Vernieuwegeiner’. Je bent hem vast al ergens tegengekomen. Hij is te zien op posters in de stad, op de City-socials en de City-website. En straks ook op bouwdoeken in City. Trots poseert hij op het Vernieuwegeiner podium.

“Toen team City mij vroeg om ambassadeur van de Vernieuwegeiner te worden, hoefde ik geen moment na te denken”, zegt Adem. “Iedereen heeft wel een mening over City. Ook ik. Van mij mag City bijvoorbeeld wel wat groener worden. Want van meer groen in City, wordt iedereen toch blij? Als Vernieuwegeiner kan ik mijn ideeën en wensen laten weten, zodat team City er bij de vernieuwing van de binnenstad rekening mee kan houden. Het enige dat ik ervoor hoef te doen is af en toe een vragenlijst beantwoorden. Die krijg ik in mijn mailbox en kan ik beantwoorden op het moment dat het mij uitkomt. Dus ik zou zeggen, word net als ik een Vernieuwegeiner.”

Inmiddels zijn er al ruim 400 Vernieuwegeiners. Aanmelden als Vernieuwegeiner kan hier.

Vernieuwing park in City

Heb jij de kunstroute al gevolgd?

15 kunstenaars hebben 3D kunstwerken in Nieuwegein gemaakt.

Lees meer
Sluit

Heb jij de kunstroute al gevolgd?

In augustus hebben 15 internationale kunstenaars prachtige 3D kunstwerken in Nieuwegein gemaakt. Heb jij de route al gevolgd en alle kunstwerken bewonderd? In meerdere kunstwerken kun je zelf gaan staan voor een mooie foto met 3D effect. De route is tot en met 29 oktober te volgen.

Benieuwd wat je van de verschillende kunstwerken kunt verwachten? Bekijk deze video:

Opkweekveld bomen in City

Krijg een kijkje in de duurzaamheidsplannen voor City

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de duurzaamheid.

Lees meer
Sluit

Krijg een kijkje in de duurzaamheidsplannen voor City

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Die dag organiseert Samen Duurzaam Nieuwegein een gratis bijeenkomst over een duurzamere samenleving. En jij kan erbij zijn. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in De Componist, Diepenbrocklaan 1-1 in Nieuwegein. Aanmelden kan via detweedeverdieping.nu/agenda/. De toegang is gratis, maar vol is vol.

Ook City is aanwezig. Marco van Hedel (projectleider duurzaamheid in City) en Gijs Meijer (adviseur biodiversiteit en ecologie) geven een kijkje in de plannen om van City de duurzaamste binnenstad van Nederland te maken.

Veel van de maatregelen die voorbij komen zijn ook goed in eigen huis en tuin toe te passen. Dus doe er je voordeel mee!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies