City Nieuwsbrief Oktober

In City Park zijn de nieuwe toegangsbogen geplaatst. Hiermee is City Park helemaal af. Langs de Zadelstede worden zeecontainers geplaatst, zodat er veilig gesloopt kan worden. Zo gaat ook hier de vernieuwing van City door. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Rozenbogen in City Park

Toegangsbogen in City Park

City Park wordt goed gebruikt. Je ziet kinderen er duikelen en klimmen.

Lees meer
Sluit

Toegangsbogen in City Park

Leuk om te zien dat City Park goed gebruikt wordt. Je ziet kinderen er duikelen en klimmen. De jeugd maakt druk gebruik van het sportveld en volwassenen genieten op een bankje van het groen en de bloemen. Het park is nu af. De rozenbogen die er vroeger stonden zijn in de vorm van duurzame toegangsbogen teruggekomen. Dit was de wens van de buurt. En bij het sportveld hangt een bordje met het verzoek lekker te sporten met respect voor de buren. Het park is een mooie, sportieve, kindvriendelijke en kleurrijke plek in de buurt geworden.

Luchtfoto Zadelstede

Muur van containers voor veilige sloop Zadelstede

De sloop van het rode gebouw aan de Zadelstede is in volle gang.

Lees meer
Sluit

Muur van containers voor veilige sloop Zadelstede

De sloop van het rode gebouw aan de Zadelstede is in volle gang. Dat is goed te zien, nu het werk binnen klaar is en het gebouw zelf gesloopt wordt. De Zadelstede staat langs de Zuidstedeweg en de A.C. Verhoefweg. Om afketsend puin tijdens de sloop tegen te houden, wordt er een muur gemaakt van zeecontainers. Net zoals eerder bij de sloop van de kantoorpanden aan de Weverstede. Zo kan je met de auto veilig langs de sloop rijden.

De containers worden in twee delen geplaatst. Vandaag, donderdag 19 oktober, komen er containers op het bouwterrein zelf, langs de Zuidstedeweg. Dan kan het deel van het gebouw dat langs de Zuidstedeweg ligt gesloopt worden. Later worden containers op de A.C. Verhoefweg geplaatst, zodat het laatste deel van het gebouw gesloopt kan worden. Wanneer dit gebeurt is nog niet bekend, dus hierover later meer. We houden bewoners in de omgeving op de hoogte via een buurtbericht.

Ivy Apartments achter trambaan

Provincie werkt aan het tramspoor

Het is kouder geworden, blaadjes verkleuren en vallen van de bomen.

Lees meer
Sluit

Provincie werkt aan het tramspoor

Het is kouder geworden, blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. Het regent regelmatig, kortom de herfst is nu echt begonnen! Dé tijd, waarin de provincie onderhoud aan het tramspoor laat uitvoeren, om uitval van de tram zoveel mogelijk te voorkomen. De komende tijd snoeien aannemers langs het spoor, verwijderen ze blaadjes, spuiten ze delen van het spoor schoon en werken aan het spoor zelf. De meeste werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd, wanneer de tram niet rijdt. Omwonenden in City ontvangen bericht over de nachten waarin gewerkt wordt.

Markt in City

Bezoek jij wel eens een markt in Nieuwegein?

De gemeente hoort graag jouw mening over de markten in Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Bezoek jij wel eens een markt in Nieuwegein?

Ga jij graag naar de markt in City? Of een andere weekmarkt in Nieuwegein? Of ga jij juist helemaal niet naar de markt? De gemeente wil graag jouw mening horen over de weekmarkten in Nieuwegein. Wat gaat goed? Wat kan beter?

Vul de vragenlijst in en help mee om de weekmarkten in Nieuwegein te verbeteren en te behouden wat goed gaat.

Lezing op de Duurzaamheidsdag 2023

Enthousiasme voor duurzaamheidsplannen City

De projectleider duurzaamheid van City vertelde over de plannen voor City-West.

Lees meer
Sluit

Enthousiasme voor duurzaamheidsplannen City

De lezing van Marco van Hedel, de projectleider duurzaamheid van City, op de Dag van de Duurzaamheid kon rekenen op veel enthousiasme bij de bezoekers. Marco vertelde over de plannen voor City-West. Hier worden tussen de 1.200 en 1.600 duurzame nieuwe woningen gebouwd. Als de gemeenteraad met de plannen instemt, krijgt City Nieuwegein een voorbeeldfunctie als duurzame binnenstad in Nederland.

Een kijkje in de duurzame plannen voor City:

  • Op daken van de hogere gebouwen komen zonnepanelen, veelal gecombineerd met groen.
  • De lagere gebouwen krijgen groene waterdaken en ook langs de gevels komt natuurlijk groen. Niet alleen mooi, maar ook verkoelend in warme periodes.
  • Voor de verwarming en koeling van de woningen wordt gebruik gemaakt van opgeslagen warmte en kou diep in de grond.
  • Regenwater en al (!) het water dat wordt weggespoeld door de bewoners, wordt hergebruikt. De leidingen liggen voor een groot deel ondergronds aan de rand van City West, waardoor bomen tussen de woongebouwen in het gebied vrijuit kunnen groeien.
  • Er komen vacuümtoiletten die per spoelbeurt geen 6 of 9 liter water gebruiken, maar slechts 1 liter water.

Hiermee wil de gemeente van City de meest duurzame binnenstad van Nederland maken.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies