City Nieuwsbrief September

De bouw van CityPromenade gaat binnenkort van start. Hier kun je op korte termijn al wat van merken. Het Brugpad wordt afgesloten en de bouwinrit aangelegd. Lees in deze nieuwsbrief alles over de laatste ontwikkelingen in City.

CityPromenade

CityPromenade gaat van start

De vernieuwing van City Nieuwegein is in volle gang! Na jaren van plannen maken en voorbereidend werk is het nu zo ver.

Lees meer
Sluit

CityPromenade gaat van start

De vernieuwing van City Nieuwegein is in volle gang! Na jaren van plannen maken en voorbereidend werk is het nu zo ver. Langs het kanaal de Doorslag gaat de bouw van CityPromenade van start. Er komen vier duurzame woongebouwen met 452 duurzame huur- en koopwoningen. Bouwen in een drukke binnenstad is altijd een uitdaging. Het moet uiteraard veilig gebeuren, en de winkels moeten bereikbaar blijven. Ook met de fiets. Daarom is er soms een omleiding. Daarvoor vragen we je begrip.

Bekijk onze video voor meer informatie over de bouw van CityPromenade en de maatregelen die we hiervoor treffen. 

Plattegrond met fietsroutes

Brugpad wordt afgesloten

Tijdens de bouw van CityPromenade kunnen we het fiets- en voetpad langs de Doorslag niet openhouden.

Lees meer
Sluit

Brugpad wordt afgesloten

Tijdens de bouw van CityPromenade kunnen we het fiets- en voetpad langs de Doorslag niet openhouden. Het pad gaat daarom vanaf 3 oktober dicht. Dit is nodig, omdat er hoge gebouwen gebouwd worden. Valt er dan bijvoorbeeld een schroevendraaier van grote hoogte naar beneden, dan kan dat nare gevolgen hebben als je daar net fietst of loopt.

Fietsomleidingen

Om ervoor te zorgen dat City, je school of je werk bereikbaar blijft, zijn verschillende fietsomleidingen ingericht. Bijvoorbeeld via het nieuwe fiets- en voetpad dat is aangelegd bij het Zuidstedeviaduct. Om het voor jou makkelijk te maken hebben we de fietsomleidingen een kleur gegeven. Ze zijn met borden in verschillende kleuren aangegeven. Ben je lopend, dan kun je altijd door Cityplaza lopen. Het Brugpad blijft afgesloten tot de bouw van CityPromenade klaar is. Bekijk de plattegrond om te zien hoe je kunt fietsen. Fietsenstalling De Fietspomp blijft bereikbaar om je fiets prettig en veilig te stallen. In de buurt van het politiebureau, komt ook een tijdelijke fietsenstalling. Hierover later meer.

Lantaarnstede

Aanleg bouwinrit bij CityPromenade

In de week van 3 oktober start de aannemer met de aanleg van een bouwinrit voor het bouwterrein van CityPromenade.

Lees meer
Sluit

Aanleg bouwinrit bij CityPromenade

In de week van 3 oktober start de aannemer met de aanleg van een bouwinrit voor het bouwterrein van CityPromenade. Deze bouwinrit wordt naast de Lantaarnstede aangelegd.

Werkzaamheden aan de Noordstedeweg

Bouwverkeer moet veilig van de Noordstedeweg naar het bouwterrein kunnen rijden. Daarom komen er aanpassingen aan de Noordstedeweg en het fietspad naast de Noordstedeweg. De aannemer verlaagt de middenberm, deze komt op gelijke hoogte met het asfalt. Ook passen ze de bestrating aan tussen de rijbaan en het fietspad. Zo kan het bouwverkeer hier overheen rijden naar het bouwterrein. Om het verkeer zo min mogelijk tot last te zijn, voert de aannemer deze werkzaamheden
’s avonds en ’s nachts uit. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Noordstedeweg altijd open.

Werkzaamheden aan de Lantaarnstede

Op de Lantaarnstede verplaatst de aannemer een deel van het fietspad. Dit fietspad wordt rechtdoor getrokken en aangesloten op het fietspad aan de Noordstedeweg. Hierna verwijdert de aannemer het bestaande deel van het fietspad. Dit wordt onderdeel van het bouwterrein.

Op het grasveld naast de Lantaarnstede is eerder al een hek geplaatst. Dit hek blijft tijdens de bouwperiode staan. Het zorgt voor een scheiding tussen de ingang van de parkeergarage en de bouwinrit naar het bouwterrein. Daardoor blijft de verkeerssituatie rond het bouwterrein duidelijk en veilig. 

CityPromenade

Informatiebijeenkomst Woningbouw CityPromenade op 4 oktober

De woningbouw langs de Doorslag in City start binnenkort. Wat gaat er allemaal gebeuren en wat kun jij hiervan merken?

Lees meer
Sluit

Informatiebijeenkomst Woningbouw CityPromenade op 4 oktober

De woningbouw langs de Doorslag in City start binnenkort. Wat gaat er allemaal gebeuren en wat kun jij hiervan merken? Dat hoor je tijdens de online informatiebijeenkomst op donderdagavond 4 oktober van 19.30-20.30 uur. De ontwikkelaar en aannemer vertellen wat en hoe er gebouwd gaat worden langs de Doorslag in City Nieuwegein. Vragen stellen kan tijdens de uitzending, er is een chatfunctie aanwezig. Jouw vragen worden direct in de uitzending besproken, of via mail of chat beantwoord. Meld je aan en schuif op 4 oktober digitaal bij ons aan.

Stadsplein

Plantenbakken Stadsplein maken plaats voor veiligheidsmaatregelen DE KOM en de Markt

Tijdens de bouw zal de markt geen gebruik kunnen maken van het volledige Stadsplein.

Lees meer
Sluit

Plantenbakken Stadsplein maken plaats voor veiligheidsmaatregelen DE KOM en de Markt

De voorbereidingen voor de start van de bouw van CityPromenade zijn in volle gang. Tijdens de bouw zal de markt geen gebruik kunnen maken van het volledige Stadsplein. De markt verplaatst in het nieuwe jaar daarom meer richting het politiebureau. Rond de jaarwisseling zullen er ook veiligheidsmaatregelen worden getroffen om de expeditie van theater DE KOM mogelijk te blijven maken. Om hiervoor ruimte te maken worden de plantenbakken op het Stadsplein tijdelijk verwijderd. Dit zijn de plantenbakken naast DE KOM en tegenover het politiebureau. De bomen en planten die hierin stonden zijn eerder al weggehaald.

De werkzaamheden starten vanaf 29 september. Eerst verwijderen we de plantenbakken bij DE KOM. De week daarna verwijderen we de plantenbak bij het politiebureau. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 7 oktober.

Trams in City Nieuwegein

Nog 1 week gratis met de tram!

Kom je binnenkort naar City? Doe dat dan met de tram!

Lees meer
Sluit

Nog 1 week gratis met de tram!

Kom je binnenkort naar City? Doe dat dan met de tram! Na een tijd aan de nieuwe trambaan te hebben gewerkt, is de tram op 9 juli weer geopend. U-OV heeft nu een cadeautje voor alle reizigers: tot en met 2 oktober rijd je gratis met de tram tussen IJsselstein-Zuid en Utrecht Science Park.

Hoe het werkt

  • In- en uitchecken is tijdens de actieperiode niet nodig. Je kunt kosteloos in- en uitstappen.
  • Je reist gratis op alle tramlijnen:
    Tram 20: Nieuwegein-Zuid – Utrecht CS – Science Park
    Tram 21: IJsselstein-Zuid – Utrecht CS – Science Park
    Tram 22: Utrecht CS – Science Park

Kijk voor meer informatie op u-ov.info/tram.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!