City Nieuwsbrief September

Het rode pand aan de Zadelstede wordt gesloopt. Wat hiervoor in de plaats komt, hoor je tijdens de online infoavond op dinsdag 26 september. Aan de andere kant van City zie je de bouw van CityPromenade al de lucht in schieten. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Impressie nieuwbouw Zadelstede

Uitnodiging: Online infoavond Zadelstede op 26 september

Lees meer
Sluit

Uitnodiging: Online infoavond Zadelstede op 26 september

Aan de Zadelstede komen ruim 200 nieuwbouwappartementen. Het rode gebouw dat hier nu nog staat, wordt gesloopt. Ben jij benieuwd naar de plannen voor deze locatie en hoe hier gebouwd gaat worden? Meld je dan nu aan voor de online infoavond op 26 september om 19.30 uur. Een dag voor de infoavond ontvang je een link om online aan te kunnen sluiten. Gastheer Rob Koops gaat in gesprek met de gebiedsmanager, de ontwikkelaar en de bouwer over de nieuwbouw plannen. Tijdens de bijeenkomst kun je vragen stellen via de chat.

City West

Sloop Luifelstede

Het grijze pand aan de Luifelstede is gesloopt.

Lees meer
Sluit

Sloop Luifelstede

Het grijze pand aan de Luifelstede is gesloopt. De laatste brokstukken van het gebouw worden afgevoerd. Op deze plek komen nieuwbouwappartementen. Binnenkort hopen we hier meer over te kunnen vertellen. Het terrein blijft afgesloten met bouwhekken.

Vernieuwegeiner Adem

Ben jij een Vernieuwegeiner?

Denk mee over hoe City nog leuker, groener en gezelliger kan!

Lees meer
Sluit

Ben jij een Vernieuwegeiner?

City is op zoek naar Vernieuwegeiners. Inwoners en bezoekers die graag meedenken over de vernieuwing van de binnenstad. De mensen die zich al aangemeld hebben als Vernieuwegeiner ontvingen half september een eerste vragenlijst. Met vragen over hun ideeën over de verlichting in City.

Aan de 100ste  Vernieuwegeiner is inmiddels een mooie duurzame prijs overhandigd: een Nationale groene cadeaubon. Ook de 500ste aanmelder maakt kans op een mooie prijs. We zijn al hard op weg met de aanmeldingen. Dus wil jij ook graag meedenken over hoe City nog leuker, groener en gezelliger kan? Meld je snel aan en maak kans op de prijs!

Bouw CityPromenade

CityPromenade gaat de hoogte in

Één gebouw is al net zo hoog als Theater De KOM.

Lees meer
Sluit

CityPromenade gaat de hoogte in

De bouw van CityPromenade is in volle gang. Het gebouw naast het Zuidstedeviaduct is inmiddels net zo hoog als Theater DE KOM. Er zijn al 11 verdiepingen gebouwd en het worden er in totaal 22. Nu dus op de helft van de hoogte die de toren uiteindelijk krijgt. Dit wordt het hoogste gebouw van CityPromenade, een woontoren van 70 meter hoog. In het Stationsgebied staat een woontoren van ongeveer dezelfde hoogte. Deze toren heeft het hoogste punt al bereikt, dus hieraan kan je goed zien tot hoe hoog er ook bij CityPromenade gebouwd wordt.

Vlinders

10 oktober – Dag van de duurzaamheid

Samen duurzaam Nieuwegein organiseert een avond over een duurzamere samenleving.

Lees meer
Sluit

10 oktober – Dag van de duurzaamheid

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de duurzaamheid. Die dag organiseert Samen Duurzaam Nieuwegein een bijeenkomst over een duurzamere samenleving. En jij kan erbij zijn. Ook City is aanwezig. Marco van Hedel (projectleider duurzaamheid in City) en Gijs Meijer (adviseur biodiversiteit en ecologie) geven een kijkje in de plannen om van City de duurzaamste binnenstad van Nederland te maken. Zij vertellen onder andere over:

  • Welke slimme maatregelen worden ingezet voor drinkwater en temperatuurhuishouding
  • Hoe is hittestress in City West te voorkomen
  • Welke acties zijn nodig om het energieverbruik te verminderen?
  • Wat betekent een duurzamere binnenstad voor fietsverkeer en openbaar vervoer?
  • Hoe kan City bijdragen aan een groener en biodiverser Nieuwegein?

Veel van de maatregelen zijn ook goed in eigen huis en tuin toe te passen!

Wil jij erbij zijn? Kom dan op dinsdag 10 oktober om 20.00 uur naar De Componist, Diepenbrocklaan 1-1 in Nieuwegein. Aanmelden kan via detweedeverdieping.nu/agenda/. De toegang is gratis, maar vol is vol.

Lift Raadstede

De trap is altijd een goed idee!

De roltrap naast de Jumbo staat stil.

Lees meer
Sluit

De trap is altijd een goed idee!

De roltrap naast de Jumbo staat stil. Uiteraard doen we er alles aan om de roltrap zo snel mogelijk weer te laten werken. Hier is een reparatie voor nodig. We verwachten dat de roltrap in ieder geval twee weken stil staat. We houden je via onze social kanalen en de nieuwsbrief op de hoogte. Uiteraard blijft de lift beschikbaar voor minder validen. Tip: Neem als het kan eens de trap in plaats van de lift als vervanging van de roltrap. Zo werk je op een snelle en simpele manier aan jouw conditie en spierkracht.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies