In aanbouw
Woningen
Icoon Fase In aanbouw
Icoon Woningaanbod

Doorslagzone /
CityPromenade

De Doorslagzone ligt vóór het Stadshuis en Stadstheater en Kunstencentrum De KOM, aan de Doorslag.

Wil je contact opnemen met de aannemer, dan kan dat per e-mail via doorslagzone@koopmans.nl. Bij calamiteiten kun je telefonisch contact opnemen met de aannemer via 088-6004600. Wil je iets melden, of heb je een vraag of tip over CityPromenade? Meld dat dan via de meldknop op deze pagina

Actueel

City Nieuwegein vernieuwt. Langs het kanaal de Doorslag wordt nu nieuwbouwplan CityPromenade gebouwd. Er komen vier duurzame woongebouwen met 452 duurzame huur- en koopwoningen. Woningen waar veel vraag naar is. Wil je meer weten over de bouw van CityPromenade en de maatregelen die we hiervoor treffen, bekijk de informatiebijeenkomst op van 4 oktober 2022 terug.

Fietsroutes

Sinds 3 oktober 2022 is het Brugpad afgesloten. Dit blijft zo tijdens de bouw van CityPromenade. Voor fietsers zijn verschillende fietsroutes om City Nieuwegein aangelegd. Bekijk welke route jij kunt fietsen:

Fietsomleidingen City Nieuwegein

Vanaf 21 april 2024 is fietsenstalling De Fietspomp tijdelijk gesloten. De vervangende fietsenstalling vind je langs de Noordstedeweg naast de Lantaarnstede. Deze vervangt De Fietspomp 7 maanden.

Wat gaat hier gebeuren?

Hier komen vier duurzame woongebouwen van verschillende hoogtes (70, 33, 55 en 36 meter hoog) met verschillende woningen en twee plekken voor horeca.

In totaal bouwen we 452 woningen:

  • 94 sociale huurwoningen
  • 145 middenhuur woningen
  • 213 overige woningen vrije sector huur en koop.

Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor horeca. Ook is er ruimte voor groen: rond het verblijfsplein, rond de trappen, in de binnentuin, op de daktuinen en op de groene daken van de gebouwen. Door verschillende soorten planten en bomen te plaatsen verbetert de biodiversiteit in City.

Parkeren kan in de bestaande parkeergarage en in een nog te bouwen parkeergarage aan de Doorslag bij het Sint Antonius ziekenhuis (P15). Er is ruimte voor elektrische deelauto’s in parkeergarage Theater. Alle gebouwen krijgen een inpandige fietsenstalling.

Er is in Nieuwegein grote vraag naar geschikte woningen. Door hier 452 woningen te bouwen voor starters, senioren en andere woningzoekers, verlichten we de druk op de woningmarkt. Daarnaast maken we City hiermee duurzamer, aantrekkelijker en levendiger. Ook verbeteren we de biodiversiteit door meer verschillende soorten planten en bomen terug te plaatsen.

Planning 

De bouw is in oktober 2022 gestart. De totale bouw duurt ongeveer vier jaar. Op dinsdagavond 4 oktober 2022 vond er een online informatiebijeenkomst plaats. De gemeente en de aannemer vertelden je wat je kunt verwachten tijdens de bouw van CityPromenade. Kijk de informatiebijeenkomst hier terug.

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Luchtfoto CityPromenade in aanbouw

Stand van zaken

Op de bouwplaats van CityPromenade staan 3 torenkranen. Hiermee gaat de bouw nu erg snel. In totaal gebruikt de aannemer vier torenkranen bij de bouw van CityPromenade.

Gedurende de bouw van CityPromenade is de Tinnegieterstede voor autoverkeer afgesloten. Je kunt de parkeergarages aan de Nachtwachtstede bereiken door te rijden via de Voorstede en Zoomstede.

Bij het Brugpad stonden vroeger bomen langs het water. Ter voorbereiding op de woningbouw is in november 2021 deze bomenrij verhuisd. Zo raken de bomen niet beschadigd door bouwwerkzaamheden. De bomen staan nu op hun nieuwe plek langs de Taludweg en de A.C. Verhoefweg. Als de bouw van CityPromenade is afgerond, worden er nieuwe bomen teruggeplaatst. Hiermee brengen we het groen terug langs het water. Om de biodiversiteit te bevorderen, worden er dan verschillende soorten bomen teruggeplaatst.

Wie werken hier? 

De ontwikkelcombinatie Koopmans TBI/NEOO. Architectenbureau Rijnboutt heeft het ontwerp gemaakt. Portaal en Syntrus Achmea zijn de eigenaren van de huurwoningen. 

Co-creatie 

Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam heeft de schetsen uitgewerkt in een Voorlopig Ontwerp. Dit is in de lente van 2020 gedeeld op de participatiewebsite van de gemeente, ikbennieuwegein.nl. Nieuwegeiners konden reageren op de plannen.  De ontwikkelaars hebben de ingediende reacties waar mogelijk verwerkt in het Definitief Ontwerp (DO). Dit DO is in december 2020 tijdens een online bijeenkomst aan geïnteresseerden en omwonenden gepresenteerd. 

Iets melden?

Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren, maar soms gaan dingen niet zoals gepland. Heb je een melding over een bouwproject, overlast of een positieve noot? Doe dan hier een melding.

Melden

Op zoek naar een woning?

Ben je geïnteresseerd in een woning in de Doorslagzone? Vul dan het formulier in op deze website van de projectontwikkelaar.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies