In ontwikkeling
Icoon Fase In ontwikkeling

Common Ground

Het rode gebouw aan de Zadelstede in City, op de hoek van de A.C. Verhoefweg en de Zuidstedeweg, is gesloopt om ruimte te maken voor duurzame woongebouwen met de naam Common Ground.

Actueel

De handtekeningen staan, de samenwerking start! Gemeente Nieuwegein, woningcorporatie Woonin en ontwikkelaar/bouwer Vink Bouw tekenden op 6 maart 2024 voor de samenwerking aan nieuwbouwproject Common Ground in City Nieuwegein. Op de plek waar voorheen het rode gebouw De Pionier aan de Zadelstede stond, bouwen zij een nieuw duurzaam gebouw.

Wat gaat hier gebeuren? 

Common Ground wordt een blikvanger voor City Nieuwegein bij binnenkomst vanaf de A2. Het wordt één van de drie hoogste gebouwen in de binnenstad. Het hoogste punt wordt rond de 70 meter. Er komen 230 woningen, waarvan 134 sociale huurwoningen, 43 midden-huurwoningen en 53 vrije sectorwoningen. Met een prachtige openbare groene binnentuin. Én waar de gevels ruimte aan groen en insecten bieden.

Op 26 september 2023 vond een online informatiebijeenkomst plaats waarin is verteld over de plannen voor dit gebied. Kijk hier de bijeenkomst terug of lees de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Common Ground

Planning

Naar verwachting start de bouw in het 3e kwartaal van 2024. De woningen worden ongeveer twee jaar later opgeleverd. 

Wie werken hier?

De gemeente werkt hier samen met woningcorporatie Woonin en ontwikkelaar/bouwer Vink Bouw

Wat is de stand van zaken?

Er is een Ontwikkelkader voor de ruimtelijke invulling en de kwaliteit van woningbouw aan de Zadelstede. Dit kader is meegegeven aan Vink Bouw. De nieuwbouw start na het verlenen van de benodigde vergunningen. De verwachting is dat de oplevering van de nieuwbouw eind 2026 is.

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief, vul hiervoor je gegevens op de homepage in, of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Iets melden?

Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren, maar soms gaan dingen niet zoals gepland. Heb je een melding over een bouwproject, overlast of een positieve noot? Doe dan hier een melding.

Melden

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies