In ontwikkeling
Woningen
Icoon Fase In ontwikkeling
Icoon Woningaanbod

Doorslagzone

De Doorslagzone ligt naast het gebouw van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aan de Doorslag, voor het Stadshuis en Stadstheater en Kunstencentrum De KOM.

Wat gaat hier gebeuren?

Hier komen vier duurzame woongebouwen van verschillende hoogtes (70, 33, 55 en 36 meter hoog) met verschillende woningen en twee plekken voor horeca.

In totaal komen er 452 woningen:

  • 94 sociale huurwoningen
  • 145 middenhuur woningen
  • 213 overige woningen vrije sector huur en koop.

Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor horeca. Ook is er ruimte voor groen: rond het verblijfsplein, rond de trappen, in de binnentuin, op de daktuinen en op de groene daken van de gebouwen. Door verschillende soorten planten en bomen te plaatsen verbetert de biodiversiteit in City.

Parkeren kan in de bestaande parkeergarage en in een nog te bouwen parkeergarage aan de Doorslag bij het Sint Antonius ziekenhuis (P15). Er is ruimte voor elektrische deelauto’s in parkeergarage Theater. Alle gebouwen krijgen een inpandige fietsenstalling.

Er is in Nieuwegein grote vraag naar geschikte woningen. Door hier 452 woningen te realiseren voor starters, senioren en andere woningzoekers, verlichten we de druk op de woningmarkt. Daarnaast maken we City hiermee duurzamer, aantrekkelijker en levendiger. Ook verbeteren we de biodiversiteit door meer verschillende soorten planten en bomen terug te plaatsen.

Hoe staat het er nu mee? 

Het bestemmingsplan Doorslagzone gaat samen met beantwoording van de zienswijzen voor goedkeuring naar de gemeenteraad. Als het bestemmingsplan onherroepelijk is en de Omgevingsvergunning verleend is, kan de bouw beginnen.

Ter voorbereiding op de woningbouw wordt in november 2021 de bomenrij langs het water verhuisd. Zo raken de bomen niet beschadigd door bouwwerkzaamheden. De bomen krijgen een nieuwe plek langs de Taludweg en de A.C. Verhoefweg.

Voordat de bomen verplaatst kunnen worden, vinden er nog voorbereidende werkzaamheden plaats. Zo worden de ‘naamtegels’ van ontvangers van het jeugdlintje en overige tegels rondom de bomen tijdelijk verwijderd en opgeslagen. Deze werkzaamheden duren samen ongeveer 1 maand.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is er een nood fiets- en voetpad aangelegd in het grasveld. 

Zodra de bomen verplaatst zijn, wordt de grond gereed gemaakt voor de bouw. Het riool en de nutsvoorzieningen (zoals elektriciteit, telefoon- en tv-aansluitingen) voor de woningen worden aangelegd. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee maanden.

Planning 

De verwachting is dat de bouw eind 2021 kan starten. De totale bouw duurt ongeveer vier jaar.

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Wie werken hier? 

De ontwikkelcombinatie Koopmans TBI/NEOO. Architectenbureau Rijnboutt heeft het ontwerp gemaakt. Portaal en Syntrus Achmea zijn de eigenaren van de huurwoningen. 

Co-creatie 

Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam heeft de schetsen uitgewerkt in een Voorlopig Ontwerp. Dit is in de lente van 2020 gedeeld op de participatiewebsite van de gemeente, ikbennieuwegein.nl. Nieuwegeiners konden reageren op de plannen.  De ontwikkelaars hebben de ingediende reacties waar mogelijk verwerkt in het Definitief Ontwerp (DO). Dit DO is in december 2020 tijdens een online bijeenkomst aan geïnteresseerden en omwonenden gepresenteerd. De inrichting van de openbare ruimte wordt in het najaar van 2021 in co-creatie met de buurt, de winkeliers, belangenorganisaties en andere belangstellenden opgepakt.

Op zoek naar een woning?

Ben je geïnteresseerd in een woning in de Doorslagzone? Neem dan contact op met ontwikkelaar NEOO. Bel 020-3639 543 of mail naar info@neoo.nl

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies