In aanbouw
Woningen
Icoon Fase In aanbouw
Icoon Woningaanbod

Doorslagzone /
CityPromenade

De Doorslagzone ligt naast het gebouw van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aan de Doorslag, voor het Stadshuis en Stadstheater en Kunstencentrum De KOM.

Wat gaat hier gebeuren?

Hier komen vier duurzame woongebouwen van verschillende hoogtes (70, 33, 55 en 36 meter hoog) met verschillende woningen en twee plekken voor horeca.

In totaal komen er 452 woningen:

  • 94 sociale huurwoningen
  • 145 middenhuur woningen
  • 213 overige woningen vrije sector huur en koop.

Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor horeca. Ook is er ruimte voor groen: rond het verblijfsplein, rond de trappen, in de binnentuin, op de daktuinen en op de groene daken van de gebouwen. Door verschillende soorten planten en bomen te plaatsen verbetert de biodiversiteit in City.

Parkeren kan in de bestaande parkeergarage en in een nog te bouwen parkeergarage aan de Doorslag bij het Sint Antonius ziekenhuis (P15). Er is ruimte voor elektrische deelauto’s in parkeergarage Theater. Alle gebouwen krijgen een inpandige fietsenstalling.

Er is in Nieuwegein grote vraag naar geschikte woningen. Door hier 452 woningen te realiseren voor starters, senioren en andere woningzoekers, verlichten we de druk op de woningmarkt. Daarnaast maken we City hiermee duurzamer, aantrekkelijker en levendiger. Ook verbeteren we de biodiversiteit door meer verschillende soorten planten en bomen terug te plaatsen.

Actueel

Tussen maandag 20 december en donderdag 23 december zijn 180 stelconplaten op de Doorslagzone afgeleverd. Dit zijn betonnen platen van 2 bij 2 meter die gebruikt worden als tijdelijke verharding tijdens de bouw van de woningen. Ze zijn op het grasveld gelegd, in het rood gemarkeerde vak op de afbeelding hieronder. Voor de veiligheid zijn om de opslag bouwhekken geplaatst. Duurzaamheid speelt een centrale rol bij de vernieuwing van City Nieuwegein. Ook bij de aanvoer van materialen houden we daar rekening mee. De stelconplaten lagen op een ander bouwterrein, daar zijn ze niet meer nodig. Om dubbel transport te voorkomen, is ervoor gekozen de platen nu al naar de Doorslagzone te brengen.

Doorslagzone stelconplaten

Ter voorbereiding op de woningbouw is in november 2021 de bomenrij langs het water verhuisd. Zo raken de bomen niet beschadigd door bouwwerkzaamheden. De bomen staan nu op hun nieuwe plek langs de Taludweg en de A.C. Verhoefweg.

De ‘naamtegels’ van ontvangers van het jeugdlintje en overige tegels rondom de bomen zijn tijdelijk verwijderd en opgeslagen.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is er een nood fiets- en voetpad aangelegd in het grasveld.

Momenteel wordt de grond gereed gemaakt voor de bouw. Het riool en de nutsvoorzieningen (zoals elektriciteit, telefoon- en tv-aansluitingen) voor de woningen worden aangelegd. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee maanden. De riolering wordt in de zomer van 2022 aangesloten op de bestaande riolering in het gebied.

Planning 

De verwachting is dat de bouw in 2022 kan starten. De totale bouw duurt ongeveer vier jaar.

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Wie werken hier? 

De ontwikkelcombinatie Koopmans TBI/NEOO. Architectenbureau Rijnboutt heeft het ontwerp gemaakt. Portaal en Syntrus Achmea zijn de eigenaren van de huurwoningen. 

Co-creatie 

Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam heeft de schetsen uitgewerkt in een Voorlopig Ontwerp. Dit is in de lente van 2020 gedeeld op de participatiewebsite van de gemeente, ikbennieuwegein.nl. Nieuwegeiners konden reageren op de plannen.  De ontwikkelaars hebben de ingediende reacties waar mogelijk verwerkt in het Definitief Ontwerp (DO). Dit DO is in december 2020 tijdens een online bijeenkomst aan geïnteresseerden en omwonenden gepresenteerd. De inrichting van de openbare ruimte wordt in het najaar van 2021 in co-creatie met de buurt, de winkeliers, belangenorganisaties en andere belangstellenden opgepakt.

Op zoek naar een woning?

Ben je geïnteresseerd in een woning in de Doorslagzone? Vul dan het formulier in op deze website van de projectontwikkelaar.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies