Nog te ontwikkelen
Icoon Fase Nog te ontwikkelen

Erfstede

Een bijzondere plek in City Nieuwegein is de Erfstede. De wijk achter de Passage van Cityplaza. Met het huidige busstation, het Zakencentrum en de afgebrande ‘dansschool’. Het bestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein – Erfstede maakt hier woningbouw mogelijk. Nadat tegenstrijdige zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan voor deze plek binnen kwamen, heeft de gemeente het bestemmingsplan iets gewijzigd.

Actueel 

Info over bestemmingsplanproces

Een bestemmingsplan is een plan van de gemeente waarin staat waarvoor een stuk grond mag worden gebruikt. Het bevat regels, zoals het vlak waarbinnen gebouwd mag worden, de maximale bouwhoogtes en de afstand tot de buren.

Het ontwerpbestemmingsplan Erfstede lag van vrijdag 8 december 2023 t/m donderdag 18 januari 2024 ter inzage. Samen met het ontwerpexploitatieplan en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid. Tijdens die periode kon iedereen een reactie (zienswijze) indienen.

Hoe nu verder?

De gemeenteraad beslist in april 2024 over vaststelling van het bestemmingsplan voor de ontwikkelplek Erfstede. Na vaststelling is er de mogelijkheid om tegen het besluit in beroep te gaan.

Plattegrond Erfstede

In onderstaande video zie je de resultaten van het bezonningsonderzoek. De video laat de bezonning zien op 21 maart en 21 september (deze dagen is de bezonning hetzelfde), wanneer de bezonning halverwege de laagste stand in december en de hoogste stand in juni is. Bekijk hier het gehele bezonningsonderzoek.

Wil je iets melden, of heb je een vraag of tip over dit project? Doe dat dan via de meldknop op deze pagina.

Wat gaat hier gebeuren?

Er zijn nog geen concrete plannen voor de Erfstede. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft goedgekeurd en de beroepstermijn is afgerond, mogen er woningen worden ontwikkeld die voldoen aan de voorwaarden die in het bestemmingsplan zijn vastgelegd.

Wie werken hier? 

De gronden zijn in bezit van 3 verschillende eigenaren, waaronder de gemeente Nieuwegein. Gesprekken worden gevoerd.

Luchtfoto Erfstede

Op de hoogte blijven over de plannen en ontwikkelingen in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies