In aanbouw

Nieuw OV knooppunt voor City Nieuwegein

Goed nieuws voor tramreizigers. Sinds zaterdag 9 juli 2022 rijden de trams weer. In City is een nieuwe, moderne tramhalte aangelegd. Bij de ingang van Cityplaza. Deze is geschikt voor de nieuwe, lange trams. Ook is de trambaan verlegd. Langs de trambaan ligt een nieuw voet- en fietspad waardoor de tram, de bus en de winkels makkelijk te bereiken zijn. Meer info is te vinden op www.regiotramutrecht.nl. Heb je een vraag of klacht over de tram? Maak hier een melding.

Vanaf december 2021 bouwt gemeente Nieuwegein samen met de provincie Utrecht en ontwikkelaars aan een modern OV knooppunt in het Stationsgebied in City. Eerst is de nieuwe tramhalte in City gerealiseerd. Met de extra lange trams van Regiotram Utrecht kunnen reizigers vanaf 9 juli 2022 zonder overstap reizen naar Utrecht Centrum en Utrecht Science Park. In 2024-2025 wordt ook het nieuwe busstation gebouwd.

Bij calamiteiten rondom de bouw, neem contact op met de uitvoerder van Dura Vermeer via het noodnummer 06 – 14 49 47 34.

Wat gaat er gebeuren?

De tramhalte is in 2021/2022 vernieuwd. Er wordt in de toekomst ook een nieuw busstation aangelegd. Deze komt naast de tramhalte te liggen. De bouw hiervan kan starten zodra de nieuwbouwappartementen in het Stationsgebied klaar zijn. Dit is naar verwachting in 2024-2025.

Bekijk deze special met meer informatie over het Stationsgebied.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies