In ontwikkeling
Icoon Fase In ontwikkeling

Nieuwbouw Zadelstede

Het rode gebouw aan de Zadelstede in City, op de hoek van de A.C. Verhoefweg en de Zuidstedeweg,
wordt in de toekomst gesloopt om ruimte te maken voor een appartementencomplex. 

Wat gaat hier gebeuren? 

In City West, op de hoek van de A.C. Verhoefweg en de Zuidstedeweg, staat een rood gebouw.  Dit gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw. Er komen ongeveer 213 woningen, waarvan 134 sociale huurwoningen, 43 lage midden-huurwoningen en 36 vrije sectorwoningen.

Wie werken hier?

De gemeente werkt hier samen met Woonin.

Wat is de stand van zaken?

Op 14 juli 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Belanghebbenden kunnen beroep tegen het bestemmingsplan indienen. Er zijn nog geen ontwerpen, want selectie van een ontwikkelaar moet nog plaatsvinden. We maken met Woonin een keuze uit 3 ontwikkelaars. Wel is er een Ontwikkelkader voor de ruimtelijke invulling en de kwaliteit van woningbouw aan de Zadelstede. Er zijn bezonnings- en windstudies gedaan voor de te ontwikkelen woningbouw. Deze kaders en studies worden meegegeven aan de ontwikkelaar. De sloop en nieuwbouw starten na het verlenen van de benodigde vergunningen. De verwachting is dat het bestaande gebouw in 2023 wordt gesloopt. De oplevering van de nieuwbouw is naar verwachting in 2025.
Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief, vul hiervoor je gegevens op de homepage in,of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies