In ontwikkeling
Icoon Fase In ontwikkeling

Nieuwbouw Zadelstede

Het rode gebouw aan de Zadelstede in City, op de hoek van de A.C. Verhoefweg en de Zuidstedeweg, wordt in de toekomst gesloopt om ruimte te maken voor een appartementencomplex. 

Wat gaat hier gebeuren? 

In City West, op de hoek van de A.C. Verhoefweg en de Zuidstedeweg, staat een rood gebouw.  Dit gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw. Er komen 230 woningen, waarvan 134 sociale huurwoningen, 43 midden-huurwoningen en 53 vrije sectorwoningen.

Wie werken hier?

De gemeente werkt hier samen met Woonin (de eigenaar van het pand) en Vink Bouw (de bouwer).

Wat is de stand van zaken?

Binnenkort wordt bekend wie de ontwikkelaar/bouwer van de nieuwbouwwoningen wordt. Er is een Ontwikkelkader voor de ruimtelijke invulling en de kwaliteit van woningbouw aan de Zadelstede. Dit kader wordt meegegeven aan de ontwikkelaar/bouwer. In september 2023 is de sloop gestart. De nieuwbouw start na het verlenen van de benodigde vergunningen. De verwachting is dat de oplevering van de nieuwbouw in 2025 is.

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief, vul hiervoor je gegevens op de homepage in,of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies