In aanbouw
Icoon Fase In aanbouw

Zonnepanelen op parkeergarage Theater

Op het dak van parkeergarage Theater komen zonnepanelen. Hiermee verduurzamen we de parkeergarage en werken we aan onze ambitie om van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. De zonnepanelen gaan ervoor zorgen dat de garage in de toekomst op zonne-energie kan draaien.

Actueel 

Aannemer Sunprojects hees maandag 26 juni alle materialen voor het frame naar het dak van de parkeergarage. In ongeveer 3 maanden worden 462 zonnepanelen op dit frame op het dak van de parkeergarage geplaatst. De aannemer monteert de panelen op een overkapping. Het dak van de garage is na de werkzaamheden dus weer beschikbaar als parkeerdek. De zonnepanelen doen dan dubbel dienst als een soort carport. Ze beschermen de auto’s tegen weersomstandigheden en wekken tegelijkertijd energie op.

Benieuwd hoe de aannemer de zonnepanelen plaatst? Volg de werkzaamheden via hun camerabeelden.

Duurzaamheid

Het is onze ambitie van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. Het plaatsen van deze zonnepanelen is een belangrijke stap in de verduurzaming van bestaande bouw. Een groot deel van de benodigde energie voor de garage wordt uiteindelijk via de zonnepanelen opgewekt. Denk hierbij aan de verlichting, de liften maar ook het elektrisch laden van auto’s in de garage dat op zonnige dagen op zonne-energie werkt. Ook de parkeergarage Stadshuis en de horeca onder parkeergarage Theatergarage kunnen deels gebruik maken van deze zonnestroom.

Wie werken hier? 

De gemeente Nieuwegein werkt hier samen met Sunprojects.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies