In aanbouw
Icoon Fase In aanbouw

Zonnepanelen op parkeergarage Theater

Op het dak van parkeergarage Theater zijn zonnepanelen geplaatst. Hiermee verduurzamen we de parkeergarage en werken we aan onze ambitie om van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. De zonnepanelen gaan ervoor zorgen dat de garage in de toekomst op zonne-energie kan draaien.

Actueel 

Aannemer Sunprojects heeft 462 zonnepanelen op een frame op het dak van de parkeergarage geplaatst. Het dak van de garage is na de werkzaamheden weer beschikbaar als parkeerdek. De zonnepanelen doen dan dubbel dienst als een soort carport. Ze beschermen de auto’s tegen weersomstandigheden en wekken tegelijkertijd energie op. Begin 2024 worden de panelen aangesloten.

Benieuwd hoe de aannemer de zonnepanelen plaatst? Volg de werkzaamheden via hun camerabeelden.

Duurzaamheid

Het is onze ambitie van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. Het plaatsen van deze zonnepanelen is een belangrijke stap in de verduurzaming van bestaande bouw. Een groot deel van de benodigde energie voor de garage wordt uiteindelijk via de zonnepanelen opgewekt. Denk hierbij aan de verlichting, de liften maar ook het elektrisch laden van auto’s in de garage dat op zonnige dagen op zonne-energie werkt. Ook de parkeergarage Stadshuis en de horeca onder parkeergarage Theatergarage kunnen deels gebruik maken van deze zonnestroom.

Wie werken hier? 

De gemeente Nieuwegein werkt hier samen met Sunprojects.