City Nieuwsbrief April

We hebben de SKG Publieksprijs gewonnen, de bouw in het Stationsgebied gaat van start en de torenkraan bij Point of View wordt weggehaald. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in City.

We hebben gewonnen!

De vernieuwing van City Nieuwegein is winnaar van de Publieksprijs SKG Award 2022.

Lees meer
Sluit

We hebben gewonnen!

De vernieuwing van City Nieuwegein is winnaar van de Publieksprijs SKG Award 2022. Een Nederlandse prijs voor een bijzonder initiatief in duurzame gebiedsontwikkeling. De award werd donderdag 31 maart uitgereikt tijdens het jaarcongres van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling. Guus Govaart (gebiedsmanager City) en Marco van Hedel (projectleider duurzaamheid City) van gemeente Nieuwegein en Aart Reurink (procesmanager binnenstedelijke ontwikkeling) van provincie Utrecht namen de award in ontvangst.

De negen inzendingen voor de SKG Award konden dit jaar meedingen naar de stem van het publiek via Gebiedsontwikkeling.nu. De publieksprijs is overtuigend gewonnen door City Nieuwegein, ingediend door gemeente Nieuwegein, met 35% van de stemmen.

Op de goede weg

De gemeente Nieuwegein is blij met de publieksprijs. Wethouder Hans Adriani:
“Het geeft aan dat onze inspanningen om van City een duurzame, groene en gezonde binnenstad te maken bijzonder zijn. We worden gezien en gewaardeerd. We zijn op de goede weg om onze ambitie waar te maken: de meest duurzame binnenstad van Nederland realiseren in Nieuwegein.”

Nieuwbouw Stationsgebied

Start bouw Stationsgebied

Het is zover, de bouw in Stationsgebied City gaat van start.

Lees meer
Sluit

Start bouw Stationsgebied

Het is zover, de bouw in Stationsgebied City gaat van start. Na maanden van voorbereidende werkzaamheden en sloop, is het terrein tussen de afgesloten Kapittelstede en de nieuwe trambaan klaar voor de bouw. Aannemer Aalberts Bouw is voor ontwikkelaar Bridges Real Estate al begonnen met het grondwerk. Eind april boren zij de funderingspalen. Door het boren van funderingspalen is er minder geluidsoverlast voor omwonenden dan bij heien. In juni start ook aannemer Akor voor Fresch Real Estate met het boren van de fundering.

Werktijden

De bouw gaat van start, maar wanneer wordt er precies door de aannemers gewerkt in het Stationsgebied? Dit zijn de werktijden:
Maandag t/m vrijdag: 07.00-19.00 uur
Zaterdag: 07.00-17.00 uur

Informatiebijeenkomst 5 april 2022

Terugblik informatiebijeenkomst

Op 5 april hebben de ontwikkelaars van de woningbouw in het Stationsgebied je bijgepraat over wat hier de komende tijd gaat gebeuren.

Lees meer
Sluit

Terugblik informatiebijeenkomst

Op 5 april hebben de ontwikkelaars van de woningbouw in het Stationsgebied je bijgepraat over wat hier de komende tijd gaat gebeuren. Heb jij de informatiebijeenkomst gemist en wil je meer weten over de woongebouwen die er gebouwd worden, de doelgroep waarvoor gebouwd wordt en de duurzame onderdelen van de bouw? Bekijk de bijeenkomst hier terug.

Werkzaamheden tramhalte

Testritten vanaf 22 april

Half april worden de werkzaamheden aan de trambaan en tramhalte in City afgerond.

Lees meer
Sluit

Testritten vanaf 22 april

Half april worden de werkzaamheden aan de trambaan en tramhalte in City afgerond. Dit is het moment dat Regiotram Utrecht start met de eerste testritten met trams. Eerst zullen er twee trams stapvoets rijden. De snelheid wordt opgevoerd naar de maximale toegestane snelheid op de route. Om verkeersoverlast voor de Zuidstedeweg te voorkomen worden de eerste testen in ‘s nachts uitgevoerd. 

Wat merk je van deze eerste testritten?

  • De eerste testen worden naar verwachting in 2 of 3 nachten gedaan waarbij wordt getest tussen 00.00 en 06.00 uur.
  • De testen worden over de hele tramroute van de Utrecht Science Park tot en met Nieuwegein Zuid en IJsselstein Zuid uitgevoerd.
  • Tijdens een testnacht rijdt tussen Zuidstedeweg – Nieuwegein Zuid/ IJsselstein Zuid 4 keer én tussen Remise – Zuidstedeweg 8 keer een tram langs de route.
  • Wanneer er een tram passeert bij de overwegen zal de licht- en geluidssignalering afgaan. Hier kunt u hinder van ervaren.

De planning voor de testnachten is nu als volgt:

  • donderdag 21 april op vrijdag 22 april tussen 00:00 – 06:00.
  • vrijdag 22 april op zaterdag 23 april tussen 00:00 – 06:00.
  • maandag 25 april op dinsdag 26 april tussen 00:00 – 06:00 (reserve testnacht).

Let op: De planning kan nog veranderen. Houd voor de meest actuele planning het nieuws op de pagina regiotramutrecht.provincie-utrecht.nl in de gaten.

Testen met meerdere trams volgens dienstregeling

Na deze eerste testen worden ook testen uitgevoerd met meerdere trams en wordt er een periode volgens de dienstregeling gereden. Dit om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het moet werken en Regiotram Utrecht de reizigers daarna weer veilig aan boord kan verwelkomen.

Cafetaria Mac Roy

Aanleg voet- en fietspad langs trambaan

In City Nieuwegein worden goede voet- en fietspaden aangelegd. Zo zijn de binnenstad en het tram- en busstation, altijd goed bereikbaar.

Lees meer
Sluit

Aanleg voet- en fietspad langs trambaan

Sloop perron en overkapping

In City Nieuwegein worden goede voet- en fietspaden aangelegd. Zo zijn de binnenstad en het tram- en busstation, altijd goed bereikbaar. Om ruimte te maken voor een voet- en fietspad van de Weverstede naar het busstation, wordt het perron bij cafetaria Mac Roy afgebroken. Ook de overkapping wordt gesloopt. De sloop van het perron en de overkapping start op 25 april 2022. Hierdoor is cafetaria Mac Roy tijdelijk geopend in een foodtruck bij het busstation.

Tijdelijke looproute

Van het busstation naar de Weverstede lopen blijft mogelijk. Voordat het perron gesloopt wordt, is er een tijdelijke route beschikbaar. Je kunt dan via de andere kant van de trambaan naar het Versplein lopen. De afbeelding laat de looproute met gele pijlen zien. Overige looproutes blijven onveranderd.

Opslag materiaal Rosarium

Vanaf 25 april rijden de bussen niet meer over de omleiding bij het Rosarium. Ze rijden weer over de schouwstede. Het werk aan de stadsverwarming is dan afgerond. Vanaf dit moment worden de materialen voor de aanleg van het voet- en fietspad op deze plek opgeslagen. Ook dit is tijdelijk. De aanleg van het voet- en fietspad start begin mei.

Looproute langs nieuw tramstation

Point of View

Afbreken torenkraan Point of View

In december is het hoogste punt van het appartementengebouw Point of View bereikt.

Lees meer
Sluit

Afbreken torenkraan Point of View

In december is het hoogste punt van het appartementengebouw Point of View bereikt. Inmiddels is al het werk waar de torenkraan voor nodig is gedaan, deze kan dus worden weggehaald. De planning is om dit in de week na Pasen te doen. De kraan kan bij slecht weer niet worden weggehaald, dus afhankelijk van het weer kan het moment nog veranderen.

Bij het plaatsen van de torenkraan is de Herenstraat in 1 rijrichting afgesloten. Dit was nodig in verband met de veiligheid. Met het verwijderen van de kraan kan de weg weer in beide rijrichtingen open. 

Gestart wordt met het aansluiten van de kabels en leidingen voor het woongebouw. Zodat het gebouw klaar wordt gemaakt voor bewoners.

Infocentrum en Duurzaamheidsloket

Aangepaste openingstijden Infocentrum en Duurzaamheidsloket

Het Infocentrum en Duurzaamheidsloket zijn op 2e paasdag (18 april) en koningsdag (27 april) gesloten.

Lees meer
Sluit

Aangepaste openingstijden Infocentrum en Duurzaamheidsloket

Het Infocentrum en Duurzaamheidsloket zijn op tweede paasdag (18 april) en Koningsdag (27 april) gesloten. Om toch goed bereikbaar te blijven, zijn we op woensdag 20 april eenmalig geopend tot 19.00 uur ‘s avonds.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of abonneer je op deze nieuwsbrief!