In aanbouw
Woningen
Icoon Fase In aanbouw
Icoon Woningaanbod

Stationsgebied

Centraal in de vernieuwing van City Nieuwegein staat het Stationsgebied. Tussen de Zuidstedeweg, Kapittelstede en de trambaan is een nieuw tramstation aangelegd. De trambaan is vernieuwd en er is een goed fiets- en voetpad aangelegd. Zo fiets of loop je snel van Nieuwegein Noord naar Zuid en andersom. Er komt ook een nieuw busstation en er worden woongebouwen gebouwd, met 467 nieuwe huurwoningen met daaronder parkeerplaatsen.

Actueel 

In april 2022 is de bouw van de nieuwe appartementengebouwen gestart. Er wordt gebouwd door twee verschillende aannemers. Bij calamiteiten kan je contact opnemen via onderstaande telefoonnummers. Deze telefoonnummers zijn 24/7 bereikbaar:

Calamiteit bij blok A, B of C in onderstaande afbeelding? Bel: 0548-745910 Ontwikkelaar FRESCH Real Estate, aannemer Akor. Akor heeft een camera opgehangen waarmee je de bouw kunt volgen.

Calamiteit bij blok D of E in onderstaande afbeelding? Bel: 088-788 888 Ontwikkelaar Bridges, aannemer Aalberts.

Plattegrond Stationsgebied

Stand van zaken

De nieuwbouw in het Stationsgebied is gestart. Er staan inmiddels drie torenkranen in het Stationsgebied. Het hoogste punt van The New Citizen is in september 2023 bereikt. Bij Ivy Apartments wordt iedere 4 weken 1 verdieping gebouwd, ook hier is het hoogste punt in zicht.

In het filmpje hierboven zie en hoor je meer over de plannen voor de nieuwbouw in het Stationsgebied. De animatie in het filmpje, gemaakt door KaiserVR, geeft een impressie van hoe het eruit kan komen te zien.

Wil je iets melden, of heb je een vraag of tip over het Stationsgebied? Meld dat dan via de meldknop op deze pagina

Wat gaat hier gebeuren?

Over enkele jaren is hier een modern, duurzaam knooppunt voor tram en bus. De nieuwe tramhalte is geschikt voor langere trams. Het toekomstige nieuwe busstation zal geschikt zijn voor elektrische bussen. Deze zijn goed toegankelijk door de lage instap.

De trambaan is verlegd en het busstation krijgt een nieuwe plek aan de andere kant van de trambaan. Ook komen er 467 nieuwe woningen met eigen ondergrondse parkeerplaatsen. Dichtbij de winkels en voorzieningen. Fietsers en voetgangers hebben een directe verbinding langs de verlegde trambaan gekregen, vóór winkelcentrum Cityplaza langs. De fietsers hoeven nu niet meer door de parkeergarage te fietsen.

We verwachten dat het Stationsgebied in 2025 helemaal klaar is.

Wie werken hier? 

De gemeente Nieuwegein werkt hier samen met  provincie Utrecht, en vastgoedeigenaren Bridges Real Estate en FRESCH Real Estate.

Co-creatie

De ontwikkeling van het Stationsgebied kreeg serieus vorm vanaf 2018. Op 11 december 2020 werd een meedenk- en meetekenbijeenkomst gehouden om de ideeën van bewoners, ondernemers en andere betrokkenen op te halen. Een deel van deze inbreng is meegenomen in de ontwerpen van het Stationsgebied.

Luchtfoto Stationsgebied in aanbouw

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Iets melden?

Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren, maar soms gaan dingen niet zoals gepland. Heb je een melding over een bouwproject, overlast of een positieve noot? Doe dan hier een melding.

Melden

Op zoek naar een woning?

In het Stationsgebied worden huurwoningen gebouwd. 

FRESCH Real Estate ontwikkelt in het Stationsgebied 368 huurwoningen, waarvan 128 woningen in de hoogste toren, genaamd The New Citizen. Geïnteresseerd in deze woningen? Schrijf je in via het formulier op TheNewCitizen.nl of vraag informatie aan bij makelaar Brecheisen in Utrecht.

Ook Bridges Real Estate levert een bijdrage aan de toekomst van het Stationsgebied met 99 huurwoningen. Interesse in deze woningen?
Schrijf je in op www.ivyapartments.nl of neem contact op met het verhuurteam van Bridges op 030 204 5014 of via ivy@bridgesre.nl.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies