In ontwikkeling
Icoon Fase In ontwikkeling

Stationsgebied

Centraal in de vernieuwing van City Nieuwegein staat het stationsgebied. Hier komt een nieuw tram- en busstation, woongebouwen met 450 nieuwe woningen en goede fiets- en looproutes. Er wordt hier samengewerkt met de provincie Utrecht.

Actueel 

Op dit moment werken aannemers Siers en Kouwenberg in opdracht van de gemeente en de verschillende nutsbedrijven gewerkt aan het aan- en verleggen van kabels, buizen en leidingen in het gebied. Zo wordt de ondergrond geschikt gemaakt voor de aanleg van het tram- en busstation en de toekomstige woningen. Hiervoor worden onder andere onder de trambaan en onder de Kapittelstede nieuwe buizen voor elektriciteit, water en warmte geperst. 

Rond de zomer van 2021 begint de aannemer met het verleggen van de kabels en leidingen, zodat er straks gebouwd kan worden. Naar verwachting start in de zomer de sloop van twee kantoorpanden langs de Weverstede. De aanleg van het nieuwe tramstation start in januari 2022; nu al worden hier voorbereidingen voor getroffen.  

Wil je iets melden, of heb je een vraag of tip over dit project? Doe dat dan via de meldknop hiernaast. In geval van calamiteiten, bel aannemer Siers op 06-14741508 (bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur).

Wat gaat hier gebeuren?

Over enkele jaren is hier een modern, duurzaam knooppunt voor tram en bus. Er komen haltes die geschikt zijn voor langere trams en elektrische bussen. Deze zijn goed toegankelijk door de lage instap.

De trambaan wordt verlegd en het busstation krijgt een nieuwe plek aan de andere kant van de trambaan. Ook komen er 452 nieuwe woningen. Dichtbij de winkels en voorzieningen. Daarnaast krijgen fietsers en voetgangers een directe verbinding langs de verlegde trambaan, voor winkelcentrum Cityplaza langs. De fietsers hoeven dan niet meer door de parkeergarage te fietsen.

Wie werken hier? 

De gemeente Nieuwegein werkt hier samen met  provincie Utrecht, en vastgoedeigenaren Bridges Real Estate en Fresch Real Estate.

Aannemer Dura Vermeer werkt in opdracht van de provincie Utrecht aan de verlegging van de trambaan en het nieuwe tram- en busstation. Aannemer Roosenboom is verantwoordelijk voor de sloop van de bestaande gebouwen. 

Co-creatie

De ontwikkeling van het Stationsgebied kreeg serieus vorm vanaf 2018. Op 11 december 2020 werd een meedenk- en meetekenbijeenkomst gehouden om de ideeën van bewoners, ondernemers en andere betrokkenen op te halen. Een deel van deze inbreng is meegenomen in de ontwerpen van het Stationsgebied.

Het Stationsgebied zoals het er tijdens het inklinken van de grond bijligt. Links de trambaan, rechts de Weverstede.a

Wat is de stand van zaken?

In de lente van 2020 zijn het oude Theater De KOM, het Chinees-Indisch restaurant Far East, de leegstaande winkelpassage en de bioscoop gesloopt. Daarna is het terrein opgehoogd om in te klinken, en daarmee een goede ondergrond te bieden voor de aanleg van het nieuwe tram- en busstation. De trams stoppen tot het nieuwe tramstation af is op de tijdelijke halte ter hoogte van de appartementen aan de Ruiterstede.

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn. 

Iets melden?

Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren, maar soms gaan dingen niet zoals gepland. Heb je een melding over een bouwproject, overlast of een positieve noot? Doe dan hier een melding.

Melden

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies