In aanbouw
Woningen
Icoon Fase In aanbouw
Icoon Woningaanbod

Stationsgebied

Centraal in de vernieuwing van City Nieuwegein staat het Stationsgebied. Tussen de Zuidstedeweg, Kapittelstede en de trambaan komen een nieuw tram- en busstation, woongebouwen met 467 nieuwe huurwoningen met daaronder parkeerplaatsen en goede fiets- en looproutes.

Actueel 

In april 2022 is gestart aan de bouw van de nieuwe appartementengebouwen. Er wordt gebouw door twee verschillende aannemers. Bij calamiteiten kan je contact opnemen via onderstaande telefoonnummers. Deze telefoonnummers zijn 24/7 bereikbaar:

Calamiteit bij blok A, B of C in onderstaande afbeelding? Bel: 0548-745910 Ontwikkelaar Fresch, aannemer Akor

Calamiteit bij blok D of E in onderstaande afbeelding? Bel: 088-788 888 Ontwikkelaar Bridges, aannemer Aalberts

Plattegrond Stationsgebied

Stand van zaken

De nieuwbouw in het Stationsgebied is gestart. De eerste palen zijn in de grond geslagen. In het filmpje hierboven zie en hoor je meer over de plannen voor de nieuwbouw in het Stationsgebied. De animatie in het filmpje, gemaakt door KaiserVR,  geeft een impressie van hoe het eruit kan komen te zien.

De aanleg van het nieuwe tramstation is gestart in januari 2022.

Wil je iets melden, of heb je een vraag of tip over dit project? Doe dat dan via de meldknop op deze pagina

Wat gaat hier gebeuren?

Over enkele jaren is hier een modern, duurzaam knooppunt voor tram en bus. Er komen haltes die geschikt zijn voor langere trams en elektrische bussen. Deze zijn goed toegankelijk door de lage instap.

De trambaan wordt verlegd en het busstation krijgt een nieuwe plek aan de andere kant van de trambaan. Ook komen er 467 nieuwe woningen met eigen ondergrondse parkeerplaatsen. Dichtbij de winkels en voorzieningen. Daarnaast krijgen fietsers en voetgangers een directe verbinding langs de verlegde trambaan, voor winkelcentrum Cityplaza langs. De fietsers hoeven dan niet meer door de parkeergarage te fietsen.

We verwachten dat het Stationsgebied in 2025 helemaal klaar is.

Wie werken hier? 

De gemeente Nieuwegein werkt hier samen met  provincie Utrecht, en vastgoedeigenaren Bridges Real Estate en FRESCH Real Estate.

Aannemer Dura Vermeer werkt in opdracht van de provincie Utrecht aan de verlegging van de trambaan en het nieuwe tramstation. Aannemer Roseboom is verantwoordelijk voor de sloop van de bestaande gebouwen. 

Co-creatie

De ontwikkeling van het Stationsgebied kreeg serieus vorm vanaf 2018. Op 11 december 2020 werd een meedenk- en meetekenbijeenkomst gehouden om de ideeën van bewoners, ondernemers en andere betrokkenen op te halen. Een deel van deze inbreng is meegenomen in de ontwerpen van het Stationsgebied.

Het Stationsgebied zoals het er tijdens het inklinken van de grond bijligt. Links de trambaan, rechts de Weverstede.a

Op de hoogte blijven over de bouw in dit gebied? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Iets melden?

Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren, maar soms gaan dingen niet zoals gepland. Heb je een melding over een bouwproject, overlast of een positieve noot? Doe dan hier een melding.

Melden

Op zoek naar een woning?

In het Stationsgebied worden huurwoningen gebouwd. 

Fresch ontwikkelt in het Stationsgebied 368 huurwoningen, waarvan 128 woningen in de hoogste toren. Geïnteresseerd in deze woningen? Schrijf je in via het formulier op TheNewCitizen.nl of vraag informatie aan bij makelaar Brecheisen in Utrecht.

Ook Bridges Real Estate levert een bijdrage aan de toekomst van het Stationsgebied met 99 huurwoningen. Interesse in deze woningen?
Meld je aan voor het laatste nieuws via www.ivyapartments.nl of neem contact op met het verhuurteam van Bridges op 030 204 5014 of via huren@bridgesre.nl.

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies