City Nieuwsbrief Augustus

Nu de bouwvak voorbij is, zijn in City de werkzaamheden weer gestart. We leggen een omleidingsroute aan bij het Zuidstedeviaduct. Er is een nieuwe in- en uitrit in City West en we hebben inmiddels 1.100 abonnees. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Foto bouwvakker

Het werk gaat weer door

De bouwvak is afgelopen. Dit betekent dat de werkzaamheden in City weer van start gaan.

Lees meer
Sluit

Het werk gaat weer door

De bouwvak is afgelopen. Dit betekent dat de werkzaamheden in City weer zijn gestart. De voorbereidingen voor de bouw van CityPromenade zijn begonnen en de bouw van Ivy Apartments in het Stationsgebied is weer in volle gang. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de voortgang van lopende projecten.

Inrit A.C. Verhoefweg - Borgstede

In- en uitrit op A.C. Verhoefweg open

Aan de A.C. Verhoefweg is een in- en uitrit naar de Borgstede gemaakt. Deze is vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur open voor verkeer.

Lees meer
Sluit

In- en uitrit op A.C. Verhoefweg open

Aan de A.C. Verhoefweg is een in- en uitrit naar de Borgstede gemaakt. Deze is vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur open voor verkeer. Hierdoor blijft City West ook tijdens de bouw goed bereikbaar voor huidige en toekomstige bewoners, ondernemers en werknemers. En voor politie, brandweer en ambulance. Aan extra parkeergelegenheid voor omwonenden wordt nog gewerkt. In het plantseizoen, dat loopt van oktober tot en met april, worden de bomen uit het opkweekveld verplant. Hiermee is het straks weer groen langs de in- en uitrit en bij de parkeerplaatsen in City West.

Parkeergarage Stadshuis

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk alleen via de Nachtwachtstede (zuidzijde ) bereikbaar

De woningen van CityPromenade moeten uiteraard op de riolering aangesloten worden. Omdat de riolering onder de grond zit, wordt deze nu aangelegd.

Lees meer
Sluit

Parkeergarage Stadshuis tijdelijk alleen via de Nachtwachtstede (zuidzijde ) bereikbaar

De woningen van CityPromenade moeten uiteraard op de riolering aangesloten worden. Omdat de riolering onder de grond zit, wordt deze nu aangelegd. Voordat de woningen er komen. De afgelopen twee weken is de aannemer hiermee bezig geweest. Tijdens het graven zag de aannemer dat de situatie onder de grond anders was dan verwacht. Dat zorgde ervoor dat extra materiaal nodig is. Deze materialen hebben een levertijd. Wanneer het werk helemaal klaar is, is daarom moeilijk te voorspellen. De aannemer verwacht tussen 2 en 9 september. Tot die tijd kun je aan de andere kant van de parkeergarage terecht. De fietsenstalling blijft tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Fietslus Zuidstedeviaduct

Nieuw fiets- en voetpad bij het Zuidstedeviaduct

Tussen maandag 5 en vrijdag 30 september leggen we een fiets- en voetpad aan bij het Zuidstedeviaduct.

Lees meer
Sluit

Nieuw fiets- en voetpad bij het Zuidstedeviaduct

Tussen maandag 5 en vrijdag 30 september leggen we een fiets- en voetpad aan bij het Zuidstedeviaduct. Via dit fiets- en voetpad kunnen fietsers en voetgangers, over het viaduct, naar de andere kant van het water. Omwonenden van het Zuidstedeviaduct ontvangen binnenkort een buurtbericht in de bus met informatie over wat zij kunnen merken van de aanleg van het fiets- en voetpad.

Waar is het nieuwe pad voor nodig?

Aan de Doorslag komen vier duurzame woongebouwen met verschillende woningen en plek voor horeca. Dit noemen we CityPromenade. Tijdens de bouw van CityPromenade is het Brugpad dicht. Dit valt binnen het bouwterrein van CityPromenade en is voor de veiligheid tijdens de bouw van de woningen gesloten.

Over de bouw van de CityPromenade en alle beschikbare routes tijdens de bouw informeren wij jullie in een volgende nieuwsbrief. Ook organiseren wij op 4 oktober van 19.30-20.30 uur een online bijeenkomst. Zet deze datum vast in je agenda. Inschrijven kan nu al via www.city-nieuwegein.nl/bijeenkomst.

Virtual reality Weverstede

Fresch Real Estate start met bouwen

Het gaat nu rap met de bouw van nieuwe woningen in het Stationsgebied.

Lees meer
Sluit

Fresch Real Estate start met bouwen

Het gaat nu rap met de bouw van nieuwe woningen in het Stationsgebied. Fresch Real Estate is een van de twee ontwikkelaars van woningen in dit gebied. Aannemer Akor gaat voor hen beginnen met boren van funderingspalen voor The New Citizen. Een wooncomplex met 128 huurappartementen in de vrije sector. Het complex komt naast de trambaan, tegenover het blauw-witte gebouw waar nu de Hypotheker zit. Op 2 september start de bouw officieel. Voor meer informatie over het Stationsgebied, bekijk hier de projectpagina. Heb je interesse in een woning in The New Citizen? Bekijk dan hier de projectwebsite.

Nieuwe locatie brievenbus

Brievenbus Tinnegieterstede wordt verplaatst

De brievenbus de Tinnegieterstede staat, wordt op 30 september verplaatst naar de Weverstede.

Lees meer
Sluit

Brievenbus Tinnegieterstede wordt verplaatst

De brievenbus die op de Tinnegieterstede staat, wordt op 30 september verplaatst naar de Weverstede. De brievenbus komt naast Dirk van de Broek te staan. In bovenstaande afbeelding is de nieuwe locatie met een oranje vakje aangegeven. Op de brievenbus zelf is de nieuwe locatie ook vermeld.

Winactie

Winnaars nieuwsbriefactie bekend

Yes, we hebben inmiddels 1.100 Nieuwsbrieflezers. De winnaars van de nieuwsbrief winactie zijn bepaald.

Lees meer
Sluit

Winnaars nieuwsbriefactie bekend

Yes, we hebben inmiddels 1.100 nieuwsbrieflezers. De winnaars van de nieuwsbrief winactie zijn bepaald. Karel is als nieuwe abonnee de winnaar en Marja is de winnares onder de bestaande abonnees. Gefeliciteerd! Met beide winnaars is per e-mail contact opgenomen om hun City prijs in ontvangst te nemen. Houd de nieuwsbrief en onze socials in de gaten om te zien welke mooie prijs zij gewonnen hebben.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!