City Nieuwsbrief December

Bij CityPromenade is het hoogste punt bereikt en de sloop van de Zadelstede gaat hard. Daarnaast zijn de eerste resultaten van de Vernieuwegeiner bekend. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Wethouder Marieke Schouten

Feestelijke mijlpaal bij CityPromenade

Op 6 december werd het ‘hoogste punt’ van dit project gevierd.

Lees meer
Sluit

Feestelijke mijlpaal bij CityPromenade

Feest op de bouwplaats van het project ‘CityPromenade’ in Nieuwegein! Op 6 december werd het ‘hoogste punt’ van dit indrukwekkende project gevierd. Gebouw Vancouver, naast het Zuidstedeviaduct is ongeveer 70 meter hoog. Daarmee is dit het hoogste woongebouw van Nieuwegein.

Naast gebouw Vancouver komen hier nog drie gebouwen: Berlijn, Melbourne en Monaco. Met straks in totaal 452 woningen. 

Wethouder Marieke Schouten is blij met de nieuwe woningen in City. “Over ruim een jaar wonen er mensen met veel plezier in CityPromenade. Op een unieke plek in Nieuwegein. Aan de rand van de binnenstad die we aan het vernieuwen zijn. Die steeds groener en bruisender wordt.”

De woningen worden naar verwachting in 2025 opgeleverd.

Ben jij een Vernieuwegeiner?

Vernieuwegeiner: de eerste resultaten

We vernieuwen City met de inbreng van bewoners en bezoekers.

Lees meer
Sluit

Vernieuwegeiner: de eerste resultaten

In oktober hebben wij voor het eerst de mening van onze Vernieuwegeiners gevraagd. Maar liefst 186 Vernieuwegeiners lieten ons weten wat zij vinden van de verlichting in City. En deelden hun ideeën met ons.

Duurzaam, veilig en gezellig

We weten nu dat Vernieuwegeiners eigenlijk heel tevreden zijn over de verlichting. En dat is goed om te horen. Verlichting moet vooral duurzaam zijn en zorgen voor veiligheid. Maar ook voor gezelligheid. De sfeerverlichting op het plein van de Markt en de feestverlichting in en rond Cityplaza worden aangegeven als goede voorbeelden van de combinatie veilig en gezellig. Parkeergarages, tunnels, langs fietspaden, in parken/plantsoenen en buiten het winkelgebied worden genoemd als plekken waar de verlichting beter kan.  

In de spotlights

Vooral bezoekers van City zijn voorstander van het dimmen van het licht na een bepaald tijdstip. De looproutes buiten het winkelcentrum moeten daarbij wel goed verlicht blijven. Bomen/groen, kunstwerken en pleinen zijn het meest genoemd bij wat er in de spotlights mag. 

Wat gaan we met deze reacties doen?

We zijn heel blij met de enthousiaste reacties. Hier kunnen we mee aan de slag. Het zal de uitstraling van City zeker ten goede komen. Wat je kan verwachten is:  

  • bestaande openbare verlichting in City wordt, waar dat kan, vervangen door LED verlichting;
  • nieuwe openbare verlichting in City wordt altijd duurzaam;
  • de Kolfstedetunnel wordt vriendelijker gemaakt, zodat je je er veiliger voelt;
  • er komt bijzondere verlichting onder het Zuidstedeviaduct, om het er aangenamer te maken;
  • pleinen zoals bijvoorbeeld het Stadsplein worden gezelliger gemaakt. 

Daarnaast gaan we: 

  • kijken naar de mogelijkheden om verlichting duurzamer en slimmer in te zetten; denk aan verlichting die reageert op fietsverkeer en mensen, en minder fel wordt als er geen activiteit is. Of aan verlichting die minder fel wordt in de avond en nacht of ‘s nachts op groen gaat in de parken;
  • praten met de eigenaar van Cityplaza en met de winkeliersvereniging over verlichting van de winkels als het winkelcentrum dicht is;
    praten met de beheerder van parkeergarages om te kijken of de verlichting in de garages aangenamer kan;
  • bij aanleg van groen vooraf nadenken over het in de spotlights zetten van bomen/groen. Zodat niet later nog elektriciteit aangelegd hoeft te worden. 

We doen het samen

We vernieuwen City met de inbreng van bewoners en bezoekers. Binnenkort vragen we Vernieuwegeiners om hun mening en ideeën over fietsenstallingen in City. Wil jij ook meedenken over de vernieuwing van City? Meld je dan nu aan als Vernieuwegeiner.

Sloop Zadelstede

Voortgang sloop Zadelstede

De sloop van de Zadelstede is in volle gang.

Lees meer
Sluit

Voortgang sloop Zadelstede

De sloop van de Zadelstede is in volle gang. Het deel van het gebouw langs de Zuidstedeweg is al verdwenen. Nu gaat de sloop door met het deel langs de A.C. Verhoefweg. Om ook hier de verkeerssituatie veilig te houden, zijn op de A.C. Verhoefweg containers geplaatst. Deze muur van containers zorgt ervoor dat vallend puin niet op de rijbaan terecht kan komen. De sloop is naar verwachting in februari klaar. De nieuwbouw op deze plek gaat volgens de planning eind 2024 van start.

Bouw Stationsgebied

Veel vraag naar huurwoningen in City

In City worden ongeveer 2200 woningen gebouwd.

Lees meer
Sluit

Veel vraag naar huurwoningen in City

In City worden ongeveer 2200 woningen gebouwd. Het grootste deel hiervan is huurwoningen. Woningen waar veel vraag naar is. Merken ook wij in het City Infocentrum. Veel bezoekers hebben vragen over de nieuwbouwprojecten en hoe zij in aanmerking kunnen komen voor een woning in City. Ben jij ook geïnteresseerd in een woning in City? Houd onze Wonen pagina in de gaten. Hier zie je de projecten waar meer informatie over het inschrijven voor woningen beschikbaar is. 

Luchtfoto Erfstede

Bestemmingsplan Erfstede ligt ter inzage

Het bestemmingsplanproces voor de Erfstede start opnieuw.

Lees meer
Sluit

Bestemmingsplan Erfstede ligt ter inzage

Het bestemmingsplanproces voor de plek van de afgebrande dansschool, het Zakencentrum en het busstation aan de Erfstede start opnieuw met het ter inzage leggen van het ontwerp. Een bestemmingsplan is een plan van de gemeente waarin staat waarvoor een stuk grond mag worden gebruikt. Het bevat regels zoals het vlak waarbinnen gebouwd mag worden, de maximale bouwhoogtes en de afstand tot de buren.

Het ontwerpbestemmingsplan Erfstede ligt van vrijdag 8 december 2023 t/m donderdag 18 januari 2024 ter inzage.

Kijk op onze website voor informatie.

City House of Kindness

City House of Kindness opent haar deuren in Cityplaza

Het City House of Kindness ondersteunt de lokale gemeenschap.

Lees meer
Sluit

City House of Kindness opent haar deuren in Cityplaza

Op de Markt, middenin Cityplaza, is City House of Kindness geopend. In een winters houten blokhuisje. Het City House of Kindness biedt een vriendelijke plek met een minder ruime portemonnee.

Je kunt hier cadeautjes en kleding meenemen zonder hiervoor te betalen. Hiervoor is City House of Kindness afhankelijk van giften. Heb jij iets om in het huisje voor een ander neer te leggen? Neem dan contact op met Ilja Jansen van de Ruilfabriek, op de eerste verdieping in Cityplaza.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!