City Nieuwsbrief Februari

Leerlingen van basisschool De Schakel brachten een bezoek aan de bouwplaats in het Stationsgebied. Een leuke manier om kinderen meer te vertellen over de werkzaamheden in hun stad. Tijdens een Avond voor de Stad zijn kansen voor het groener maken van City gepresenteerd. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Zuidstedeviaduct

Brand bij kunstenaar lichtkunstwerk

Onder het Zuidstedeviaduct komt een bijzonder kunstwerk van licht.

Lees meer
Sluit

Brand bij kunstenaar lichtkunstwerk

Onder het Zuidstedeviaduct komt een bijzonder kunstwerk van licht. De aanleg hiervan is al gestart. Helaas is er in de loods van de kunstenaar een grote brand geweest. In deze brand zijn de led-lampen voor het kunstwerk stuk gegaan. Hierdoor liggen de werkzaamheden voor het kunstwerk de komende weken stil. Er zijn speciale nieuwe led-lampen nodig. Pas als deze geleverd zijn, kan er verder gewerkt worden. Dit zal in april zijn. Het lichtkunstwerk wordt naar verwachting in mei geopend. 

Ontwerp Stadshuis - Loopbruggen

‘Hondjes’ in City

Heb je er al één zien rijden in City? Een elektrisch ‘hondje’.

Lees meer
Sluit

‘Hondjes’ in City

Heb je er al één zien rijden in City? Een elektrisch ‘hondje’ zoals je op de foto ziet? Ze vervoeren stalen balken naar het Stadshuis. Een balk per keer. De balken zijn voor twee loopbruggen van bijna 25 meter lang. De bruggen komen op de 1ste en 2de verdieping van het Stadshuis.

De balken liggen opgeslagen op het bouwterrein CityPromenade van aannemer Koopmans. En niet op de eerder bedachte plek, achter bouwhekken op de Raadstede. Dat is fijn, want nu liggen ze niet op straat.

Zodra de monteurs van de bruggen een stalen balk nodig hebben, gebruiken ze een kleine mobiele kraan om een balk over het bouwhek op een elektrisch ‘hondje’ te hijsen. Dat hondje rijdt vervolgens onder begeleiding van twee personen naar het Stadshuis. Zo blijft de route ook vanaf de nieuwe opslagplek naar het Stadshuis veilig voor het winkelend publiek.

Bekijk deze website voor meer informatie over de verbouwing van het Stadshuis.

Mogelijk ontwerp Stadsplein

Mooie kansen voor City

City was onderwerp van gesprek tijdens de Avond voor de Stad.

Lees meer
Sluit

Mooie kansen voor City

City was onderwerp van gesprek tijdens de Avond voor de Stad op donderdag 8 februari. City vernieuwt. En bij de uitwerking van die vernieuwing zien we kansen om City duurzamer, groener en bruisender te maken. Gebiedsmanager City, Guus Govaart, vertelde de raadsleden over deze kansen en liet impressies zien van hoe City kan worden. Mooie beelden, met veel groen. Want groen is wat mensen in City nu op veel plekken missen. Goed tegen de zomerse warmte in de stad en ook nog eens gezellig. De raadsleden zijn enthousiast over de kansen. Uiteraard zijn zij wel benieuwd naar de kosten.

De komende tijd worden de eerste kansen uitgewerkt. We beschrijven die kansen hieronder. Bij de uitwerking betrekken we bewoners van de stad. Wil jij hier straks ook over meedenken? Meld je dan aan als Vernieuwegeiner. De uitgewerkte voorstellen gaan naar de raad, die uiteindelijk beslist.

Groener Stadsplein

Het Stadsplein, tussen het Stadshuis en Theater DE KOM, kan veel groener worden. Dat maakt het plein een stuk aantrekkelijker, gezelliger en duurzamer. Groen zorgt voor verkoeling en vermindert het geluid. Wat zorgt dat je er prettiger kunt wonen. Ook de weekmarkt wordt hier een stuk levendiger en aantrekkelijker door.

De Knoop

De omgeving van het Zuidstedeviaduct is nu stenig. En in het donker is het geen fijne plek. Ook de toegang naar de tramhalte kan beter. Kansen die er zijn: een brug voor fietsers en voetgangers van Merwestein naar City. Naast een trap een lift naar de tramhalte. Onder het viaduct, aan de kant van Merwestein, een haventje voor bootjes. En ook hier natuurlijk weer meer groen. Hiermee vergroten we de bereikbaarheid van het OV en verbeteren we de verbinding tussen City en park Oudegein.

Ontwerp De Knoop

Aankomstplein City

Op het bouwterrein van CityPromenade staat nu nog het NVM pand. Dit gebouw wordt in de toekomst gesloopt. En maakt plaats voor een mooi aankomstplein bij City. De veiligheid van de fietsers kan hier beter, door fietsers voorrang te geven bij de oversteek Noordstedeweg. Of door een deel van de Noordstedeweg alleen toegankelijk te maken voor fietsers en de bus. Er is ook ruimte voor een paviljoen aan het water van de Doorslag. Een mooie manier om meer van het water te kunnen genieten.

Meer weten over de kansen voor City?

Je kan de Avond voor de Stad terugkijken via deze link. City, met de Kansenkaart, kwam als laatste onderwerp aan de orde. Vanaf 2.09.30.

Schoolbezoek aan de bouw

Leerlingen De Schakel op excursie op het bouwterrein

Leerlingen van OBS De Schakel bezochten het bouwterrein in City.

Lees meer
Sluit

Leerlingen De Schakel op excursie op het bouwterrein

Vorige week bezochten leerlingen van groep 8 van OBS De Schakel het bouwterrein van het Stationsgebied in City. Een vrolijk gezicht op de bouwplaats, al deze kinderen met fel oranje hesjes en bouwhelmen. Aannemer Akor vertelde aan hen alles over de bouwplannen in dit gebied. Er volgden enthousiaste verhalen en vragen. Verhalen over familie die in de bouw werkt. En plannen om zelf in de bouw aan de slag te gaan. De belangrijkste vraag was: werken er eigenlijk ook vrouwen in de bouw? En natuurlijk zijn die er!

Ook mochten de leerlingen met de bouwlift naar de 20ste verdieping van het nieuwe gebouw. Vanaf hier heb je top uitzicht over de stad. Zelfs hun eigen school en van sommigen hun huis is vanaf hier te zien.

Gebrek aan personeel in de bouw? Je kunt leerlingen er niet vroeg genoeg enthousiast voor maken!

Logo provincie Utrecht

Vernieuwing overweg trambaan bij het St. Antonius Ziekenhuis

Lees meer
Sluit

Vernieuwing overweg trambaan bij het St. Antonius Ziekenhuis

De overweg van de trambaan bij de Koekoekslaan van het St. Antonius Ziekenhuis richting de spoedeisende hulp wordt vernieuwd. De werkzaamheden duren van vrijdagavond 23 februari 20.00 uur tot maandag 26 februari. Het werk kan tot in de nacht doorgaan. Werk dat overlast geeft, wordt zoveel mogelijk overdag uitgevoerd.

Vervangend vervoer tram

Een deel van de weg en de overweg van de trambaan worden afgezet. Daardoor kunnen er geen trams rijden. Er is deze periode vervangend busvervoer tussen halte Nieuwegein City en halte IJsselstein-Zuid. Vanaf 26 februari rijdt de tram weer volgens de normale dienstregeling.

Omleiding autoverkeer

Kom je met de auto naar het ziekenhuis of de RAVU? Dan maak je gebruik van de rijbaan richting de hoofdingang van het ziekenhuis. Met verkeersborden wordt de omleiding richting het ziekenhuis aangegeven. Ook staan er verkeersregelaars.

Lees het hele bericht in onze vorige nieuwsbrief.

Aanleg tuin Point of View

Aanleg tuin bij Point of View in volle gang

De tuin ligt op de parkeergarage van de appartementen.

Lees meer
Sluit

Aanleg tuin bij Point of View in volle gang

Bij appartementengebouw Point of View wordt de openbare tuin aangelegd. De tuin ligt op de parkeergarage van de appartementen. En krijgt steeds meer vorm. Deze week zie je de looppaden al liggen. De paden geven je een goed idee van hoe de tuin er straks uit komt te zien. Eind maart is de tuin helemaal klaar en kan je hier genieten van nieuw groen in City.

Laatste weekend Fit & Zo op Cityplaza

24 februari staat Cityplaza nog één keer in het teken van Fit & Zo.

Lees meer
Sluit

Laatste weekend Fit & Zo op Cityplaza

Zaterdag 24 februari staat Cityplaza nog één keer in het teken van Fit & Zo. Een dag vol leuke en sportieve activiteiten. Met entertainment voor jong en oud. Klim naar het hoogste puntje van de klimtoren, maak een salto op de trampoline. Of fiets je eigen smoothie in elkaar op de smoothiefiets. Ook kun je de hele dag meedoen aan verschillende demo’s om een nieuwe sport te leren kennen. Ga naar de website voor het volledige programma.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!