City Nieuwsbrief Juli

De vakantie lonkt, maar we zitten niet stil! In en voor City gebeurt van alles. En nu Nederland langzamerhand weer open gaat, kan je ons ook weer komen bezoeken: het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket zijn officieel geopend! Dat en meer lees je in deze nieuwsbrief over City.   Infocentrum City en Duurzaamheidsloket vanaf nu twee keer per week geopend

  Afgelopen zaterdag werd het infocentrum en duurzaamheidsloket officieel geopend!

  Lees meer
  Sluit

  Infocentrum City en Duurzaamheidsloket vanaf nu twee keer per week geopend

  Vorige week heeft het Infocentrum City en het Duurzaamheidsloket Nieuwegein proefgedraaid in het nieuwe pand bij de entree van Cityplaza aan de Passage 80. Afgelopen zaterdag werd het centrum officieel geopend!

  Wethouders Hans Adriani en Marieke Schouten deelden vers schepijs en ansichtkaarten van City op groeipapier uit en maakten bezoekers attent op het centrum. Je kunt er alles te weten komen over  de vernieuwing van City en over het verduurzamen van je eigen woning. Het Infocentrum is op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur open. Maquettes geven een goed beeld van hoe City er over enkele jaren uit komt te zien. Graag tot ziens in het Infocentrum!

  Impressie van het vernieuwde Stationsgebied. Animatie door Kaiser VR. Dit is slechts een impressie.

  (Video) Samenwerking nieuw Stationsgebied City van start 

  Gemeente, provincie en ontwikkelaars Fresch en Bridges zetten hun handtekening voor 450 nieuwe woningen en een nieuw busstation.

  Lees meer
  Sluit

  (Video) Samenwerking nieuw Stationsgebied City van start 

  De handtekeningen voor een totale vernieuwing van het Stationsgebied in City Nieuwegein zijn gezet! Met ontwikkelaars BRIDGES Real Estate en FRESCH Real Estate heeft gemeente Nieuwegein contracten getekend voor 450 nieuwe woningen. Met de provincie Utrecht heeft de gemeente de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een modern tram- en busstation.

  De samenwerking tussen deze vier partijen is vastgelegd op film. Benieuwd hoe het nieuwe Stationsgebied van City Nieuwegein eruit gaat zien? We nemen je in het filmpje mee in het beeld van de toekomst en bewaren de goede herinneringen uit het verleden. Herinner jij je de gele tegeltjes nog van het Chinees-Indisch restaurant Far East nog? Die staan symbool voor het nieuwe Stationsgebied!

  Naast het filmpje over de ondertekening is er door Kaiser VR ook nog een langere animatie gemaakt van hoe het Stationsgebied eruit komt te zien. Deze en nog veel meer informatie vind je op de projectpagina over het Stationsgebied.

  Afbeelding van de raadszaal van de Nieuwegeinse gemeenteraad tijdens een digitale raadsvergadering

  Raad besluit over bestemmingsplan Binnenstad en Weverstede

  Woensdagavond 14 juli a.s. neemt de gemeenteraad van Nieuwegein een besluit over het bestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein. Dat gebeurt tijdens de raadsvergadering. 

  Lees meer
  Sluit

  Raad besluit over bestemmingsplan Binnenstad en Weverstede

  Op deze avond neemt de gemeenteraad ook een besluit over het definitief afsluiten (aan de openbaarheid onttrekken) van een deel van de Weverstede, zodat de woningbouw in het Stationsgebied van start kan. Meer informatie over de raadsvergadering en over hoe je deze vergadering online kunt volgen is te vinden op de website van de gemeenteraad.

  Vernieuwd! City-nieuwegein.nl in een nieuw jasje

  Misschien is het je al opgevallen: we hebben de website www.city-nieuwegein.nl vernieuwd!

  Lees meer
  Sluit

  Vernieuwd! City-nieuwegein.nl in een nieuw jasje

  Misschien is het je al opgevallen: we hebben de website www.city-nieuwegein.nl vernieuwd! Om je nog sneller alle belangrijke informatie over City te kunnen brengen, hebben we de website omgebouwd in een projectenwebsite. Nu kan je snel vinden wat je zoekt, of je nou op zoek bent naar informatie over bouwprojecten, op zoek bent naar een woning, een vraag hebt of iets wilt melden. Op de speciale projectenpagina vind je een overzicht van alle verschillende bouwprojecten in City. Complimenten, tips, opmerkingen of vragen? We horen het graag! Neem contact met ons op via de nieuwe meldingenmodule op de website.

  Op de hoogte blijven?

  Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

  City Nieuwegein

  Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

  Infocentrum

  Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

  Privacybeleid | Alleen anonieme cookies