City Nieuwsbrief Maart

Groen, groener, groenst. In het Stationsgebied wordt nog volop gebouwd. Maar de eerste boom voor de binnentuin van dit gebied is geplant. Nu nog omringd door beton, maar als de nieuwbouw klaar is het middelpunt van een grote groene binnentuin. Om ook tijdens de bouw wat groen toe te voegen, zijn op de bouwhekken bij Common Ground verschillende klimplanten geplaatst. Een beter uitzicht voor de omwonenden. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Eerste boom Stationsgebied

Eerste boom in het Stationsgebied

Bij ivy Apartments in City is eind februari de eerste boom geplant.

Lees meer
Sluit

Eerste boom in het Stationsgebied

Middenin de nieuwbouw van het Stationsgebied in City is eind februari de eerste boom geplant. De iep staat in de volle grond in de parkeergarage, zodat hij goed kan groeien. Boven de parkeergarage komt de binnentuin van de woongebouwen. De iep komt in deze binnentuin omhoog. Nu nog omringd door grijs beton. Maar zodra de bouw klaar is, vind je hier een prachtig grote, groene binnentuin. Met deze iep als middelpunt.

Nog een leuk weetje over de tuin: al het regenwater dat hier valt wordt opgevangen. Dit water kan in droge periodes weer gebruikt worden om de planten in de tuin water te geven. Goed duurzaam bezig dus! Als je langs de nieuwbouw van het Stationsgebied loopt, kan je een glimp van de iep opvangen. Het startmoment voor de groene binnentuin werd georganiseerd door Bridges Real Estate en bouwer Aalberts. City wordt steeds duurzamer en groener.

Op Facebook en Instagram bekijk je de video van het plaatsen van de eerste boom.

Ondertekening Common Ground

Samen werken aan Common Ground

De handtekeningen staan, de samenwerking start!

Lees meer
Sluit

Samen werken aan Common Ground

De handtekeningen staan, de samenwerking start! Gemeente Nieuwegein, woningcorporatie Woonin en ontwikkelaar/bouwer Vink Bouw tekenden voor de samenwerking aan nieuwbouwproject Common Ground in City Nieuwegein. Op de plek waar voorheen het rode gebouw De Pionier aan de Zadelstede stond, bouwen zij een nieuw duurzaam gebouw.

Verschillende typen woningen

Common Ground wordt een blikvanger voor City Nieuwegein bij binnenkomst vanaf de A2. Het wordt één van de drie hoogste gebouwen in de binnenstad. Het hoogste punt wordt rond de 70 meter. Een plek waar sociale huur, midden huur en vrije sector samengaan in ongeveer 230 nieuwe woningen. Met een prachtige openbare groene binnentuin. Én waar de gevels ruimte aan groen en insecten bieden.

Wethouder Marieke Schouten:
‘Common Ground wordt een duurzaam complex op een historische plek. Namelijk op de plek waar ooit de voorloper van WiFi ontdekt is. En dat is heel bijzonder. We gaan graag met de partners aan de slag om er iets moois van te maken. Met de in Nieuwegein gevestigde woningcorporatie Woonin. En met Vink Bouw, een ondernemende bouwer die staat voor duurzaam en vooruitstrevend, met aandacht voor mens en omgeving. Wat prima past bij de ambities die wij hebben voor City: van een binnenstad op de schop, naar een duurzame binnenstad aan de top. Bijzonder aan dit project is dat de binnentuin ook voor buurtbewoners toegankelijk zal worden. Dat maakt City weer een stukje groener en ook leuker.’

Groene bouwhekken

Groene bouwhekken bij Common Ground

Voor de veiligheid staan om een bouwterrein altijd bouwhekken.

Lees meer
Sluit

Groene bouwhekken bij Common Ground

Het rode pand aan de Zadelstede is gesloopt. Later dit jaar start de bouw van nieuwbouwproject Common Ground. Er komen hier in totaal 230 woningen.

Voor de veiligheid staan om een bouwterrein altijd bouwhekken. Om het uitzicht voor omwonenden wat op te leuken, is ervoor gekozen hier bij Common Ground groen aan toe te voegen. Bij de bouwhekken naast de Hagestede worden 3 verschillende klimplanten geplant: hedera, clematis en kamperfoelie. Deze planten bloeien in verschillende jaargetijden. Zo kijken omwonenden straks het hele jaar naar groen op de bouwhekken.

De bouw van Common Ground is naar verwachting eind 2026 klaar. Het uitzicht wordt dan vervangen door de groene gevels van de nieuwbouw. Naast het groen op de gevels wordt er een mooie openbare binnentuin aangelegd. Zo voegt ook dit nieuwbouwproject straks weer veel groen toe aan City.

Rookvrije tramhalte

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

Steeds meer plekken worden rookvrij.

Lees meer
Sluit

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

Steeds meer plekken worden rookvrij. Provincie Utrecht draagt daar graag aan bij. Daarom zijn alle tramhaltes op het traject Utrecht Science Park – Nieuwegein/IJsselstein voorzien van een bord en stoeptegel met het logo Rookvrije Generaties. Zo ook tramhalte Nieuwegein City.

Een rookverbod is wettelijk gezien niet te handhaven. Roken in de openbare ruimte is toegestaan. Maar we kunnen wel ‘spelregels’ met elkaar afspreken. Met deze borden en tegels worden rokers gevraagd ergens anders te gaan staan en de halte rookvrij te houden.

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!

Opening traiteurslager Cityplaza

Vernieuwing in Cityplaza

In het winkelcentrum is op 2 maart de nieuwe traiteurslager geopend!

Lees meer
Sluit

Vernieuwing in Cityplaza

Dat City vernieuwt zien we allemaal. Hijskranen op verschillende plekken, gebouwen die steeds beter te zien zijn en nieuwbouwprojecten die starten. Maar ook Cityplaza is volop in ontwikkeling. In het winkelcentrum is op 2 maart de nieuwe traiteurslager geopend! Een mooie toevoeging aan het winkelaanbod in Cityplaza.

Ook voor entertainment is een leuke toevoeging gedaan. In een leegstaande winkel zijn een paar gave selfiespots geplaatst. Hier kun je zelf aan de slag met originele selfies.

Ben jij al even niet in City geweest? Dan wordt het hoog tijd om er weer eens een rondje te maken!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies