City Nieuwsbrief Oktober

Binnenkort start het heien voor CityPromenade langs de Doorslag. Om City goed bereikbaar te houden opent er een pop-up fietsenstalling op het Stadsplein. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

Foto informatiebijeenkomst

Kijk de infobijeenkomst over CityPromenade terug

Dinsdag 4 oktober vond de online informatiebijeenkomst over de bouw van CityPromenade plaats.

Lees meer
Sluit

Kijk de infobijeenkomst over CityPromenade terug

Dinsdag 4 oktober vond de online informatiebijeenkomst over de bouw van CityPromenade plaats. De gemeente, ontwikkelaar NEOO en ontwikkelaar/bouwer Koopmans TBI vertelden over de bouwplannen van CityPromenade en wat jij hiervan kunt verwachten. Er wordt bijvoorbeeld vanaf eind oktober geheid. De bouwer vertelde ook welke maatregelen genomen worden om overlast voor de omgeving te beperken. Heb je de informatiebijeenkomst gemist? Kijk hem dan hier terug. Heb je vragen over dit project? Bekijk hier de projectpagina of stuur een mail naar city@nieuwegein.nl.

Fietsenrekken bij bushalte

Fietsenrek bij de nieuwe bushalte

Eerder dit jaar is aan de Zuidstedeweg een nieuwe bushalte in gebruik genomen.

Lees meer
Sluit

Fietsenrek bij de nieuwe bushalte

Eerder dit jaar is aan de Zuidstedeweg een nieuwe bushalte in gebruik genomen. Vanaf hier rijd je met de bus richting Utrecht Science Park.

Van bewoners uit de wijk Doorslag hebben wij de vraag ontvangen of hier een fietsenrek geplaatst kon worden. De bushalte wordt veel gebruikt, maar een veilige plek voor het stallen van de fiets miste. Naast de halte zijn nu 5 fietsenrekken geplaatst waarbij 10 fietsen gestald kunnen worden.

Gratis fietsenstalling

Pop-up fietsenstalling op het Stadsplein

Vanaf zaterdag 8 oktober opent er een tijdelijke fietsenstalling in de buurt van het politiebureau.

Lees meer
Sluit

Pop-up fietsenstalling op het Stadsplein

Vanaf zaterdag 8 oktober opent er een tijdelijke fietsenstalling in de buurt van het politiebureau. Je kunt er op zaterdagen van 07.00 uur tot 17.00 uur je fiets stallen. Zo blijven Cityplaza en de markt goed met de fiets bereikbaar.

Aanleg stadsverwarming

Slim omgaan met water in City

RTV Utrecht heeft wethouder Marieke Schouten en projectleider Marco van Hedel geïnterviewd.

Lees meer
Sluit

Slim omgaan met water in City

Helaas bewijst 2022 dat onze ambitie om de meest duurzame binnenstad van Nederland te worden eerder noodzaak dan luxe is. De extreme droogte deze zomer en de overvloedige regenval op andere momenten vragen om een watersysteem dat beter in staat is om met deze extremen om te gaan. Daar kwam kortgeleden het bericht bij dat het drinkwater ook steeds schaarser wordt.

In City West willen we regenwater opvangen, vasthouden en in tijden van droogte gebruiken. Hierdoor blijft groen, groen en zorgt het groen weer voor afkoeling van de stad in warme periodes. Het opgevangen water kan ook gebruikt worden om toiletten door te spoelen of de wasmachine mee te laten draaien. Als we vervolgens dan weer dat water opvangen, zuiveren en opslaan, kunnen we zorgen voor een veel lager verbruik van schaarser wordend drinkwater.

Wil je hier meer over weten?

In de media is er aandacht voor de duurzame plannen in City Nieuwegein. Lees hier een interview met Gebiedsmanager City, Guus Govaart en projectleider Duurzaamheid City, Marco van Hedel over duurzaamheid in City Nieuwegein.

Max mobiel

Maak een ritje met de MAX Mobiel

De MAX Mobiel is een kleine elektrische tweepersoonsauto. Bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het reizen.

Lees meer
Sluit

Maak een ritje met de MAX Mobiel

De MAX Mobiel is een kleine elektrische tweepersoonsauto. Bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het reizen en geen eigen vervoermiddel hebben. Met de MAX Mobiel kun je korte ritjes maken. Bijvoorbeeld een bezoekje aan een winkel, familie of iemand in het ziekenhuis. De Max Mobiel rijdt vanaf 11 oktober, je kunt nu alvast je ritje boeken!

Het autootje is smal en rijdt op het fietspad of op de stoep. Zo kun je overal voor de deur afgezet worden. Je kunt een boodschappentas, een wandelstok of een rollator meenemen. Zelfs een kleine opvouwbare rolstoel past erin!

Boek jouw ritje aan de balie van The Point in Cityplaza of door te bellen naar 06 20 11 10 22.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies