City Nieuwsbrief September

De nieuwbouw in City is in volle gang. Dit jaar zijn de eerste 1000 woningen in City in aanbouw! Dit brengt ook wat wijzigingen in het verkeer met zich mee. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

Virtual reality The New Citizen

Bouw The New Citizen is gestart

In opdracht van ontwikkelaar FRESCH Real Estate is Bouwbedrijf Akor op 2 september 2022 gestart met de bouw van The New Citizen.

Lees meer
Sluit

Bouw The New Citizen is gestart

In opdracht van ontwikkelaar FRESCH Real Estate is Bouwbedrijf Akor op 2 september 2022 gestart met de bouw van The New Citizen in het Stationsgebied. In The New Citizen komen 128 appartementen voor de vrije sector huur.

Wethouder Marieke Schouten: “The New Citizen wordt de eerste woontoren van formaat in City Nieuwegein. Met 65 meter een markant en zeer duurzaam woongebouw, op de plek waar de tram City binnenkomt. We zijn blij met deze nieuwe appartementen. Ze zijn hard nodig, want de woningnood is hoog.”

De verhuur van de woningen van The New Citizen start naar verwachting in de zomer van 2023. De oplevering staat gepland voor begin 2024.

Meer informatie over The New Citizen is te vinden op: www.thenewcitizen.nl.

CityPromenade

Bouw CityPromenade kan binnenkort van start

Aan de Doorslag komen vier duurzame woongebouwen met verschillende woningen en plek voor horeca en veel groen.

Lees meer
Sluit

Bouw CityPromenade kan binnenkort van start

Aan de Doorslag komen vier duurzame woongebouwen met verschillende woningen en plek voor horeca en veel groen. Dit nieuwbouwproject heet CityPromenade.

Tot vorige week liep er een beroepzaak tegen de bouw. Een omwonende was tegen het bestemmingsplan in beroep gegaan. Vorige week verklaarde de Raad van State dit beroep ongegrond. Dit betekent dat de bouw van CityPromenade van start kan.

De voorbereidingen voor de bouw worden al getroffen. De woningbouw start waarschijnlijk in oktober dit jaar.

Meer weten over CityPromenade? Op dinsdag 4 oktober is er een online informatiebijeenkomst. Je kan je hier aanmelden. Of bekijk de projectpagina voor meer informatie. Interesse in een woning in CityPromenade? Bekijk hier de website.

Luchtfoto Point of View

1000 woningen in aanbouw

De woningen van Point of View worden nu opgeleverd. In het Stationsgebied City wordt al gebouwd.

Lees meer
Sluit

1000 woningen in aanbouw

De woningen van Point of View worden nu opgeleverd. In het Stationsgebied City wordt al gebouwd. De bouw van CityPromenade begint binnenkort. Wist je dat dit gaat om de eerste 1.000 nieuwe woningen in City?

In totaal komen er ruim 2.100 nieuwe woningen in City. Meer weten over de verschillende projecten in City? Bekijk onze projectpagina

Nieuwe tramhalte

Gratis reizen met de tram

Begin deze zomer is de nieuwe tramhalte in City geopend. Je reist nu zonder overstap met de tram vanuit Nieuwegein naar Utrecht Science Park.

Lees meer
Sluit

Gratis reizen met de tram

Begin deze zomer is de nieuwe tramhalte in City geopend. Je reist nu zonder overstap met de tram vanuit Nieuwegein naar Utrecht Science Park. De tram heeft hiervoor een tijdje niet gereden. Daarom heeft U-OV een cadeautje voor alle reizigers: van 19 september tot en met 2 oktober rijd je gratis met de tram tussen IJsselstein-Zuid en Utrecht Science Park.

Hoe het werkt

  • In- en uitchecken is tijdens de actieperiode niet nodig. Je kunt kosteloos in- en uitstappen.
  • Je reist gratis op alle tramlijnen:
    Tram 20: Nieuwegein-Zuid – Utrecht CS – Science Park
    Tram 21: IJsselstein-Zuid – Utrecht CS – Science Park
    Tram 22: Utrecht CS – Science Park

Kijk voor meer informatie op u-ov.info/tram.

Tinnegieterstede

Tinnegieterstede is afgesloten

De Tinnegieterstede is nu dicht voor autoverkeer. Naast de Tinnegieterstede vinden nu werkzaamheden plaats.

Lees meer
Sluit

Tinnegieterstede is afgesloten

De Tinnegieterstede is nu dicht voor autoverkeer. Naast de Tinnegieterstede vinden nu werkzaamheden plaats. Er wordt een voet- en fietspad aangelegd naar het Zuidstedeviaduct.

Binnenkort start ook de bouw van CityPromenade. Tijdens de bouw blijft de Tinnegieterstede afgesloten voor al het verkeer. Dus ook voor voetgangers en fietsers. De bouw duurt ongeveer 4 jaar. Auto’s kunnen via de Nachtwachtstede de parkeergarages bereiken.

Tot de bouw van CityPromenade start, kunnen fietsers nog gebruik maken van het fietspad langs het water. Zodra de bouw start wordt dit fietspad afgesloten. Fietsomleidingen worden binnenkort bekend gemaakt.

Point of View

Herenstraat bij Point of View weer geopend

Vanaf zondag 25 september is de Herenstraat weer geopend. De aannemer ruimt vanaf 19 september het terrein op.

Lees meer
Sluit

Herenstraat bij Point of View weer geopend

Vanaf zondag 25 september is de Herenstraat bij Point of View weer open. De werkzaamheden om het terrein bewoonbaar te maken zijn klaar. De aannemer ruimt vanaf 19 september het terrein op. Materialen worden dan gelijk afgevoerd. Zodra de opruimwerkzaamheden klaar zijn is de Herenstraat weer open voor verkeer.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief! 

City Nieuwegein

Op deze website informeert de gemeente Nieuwegein je graag over alle ontwikkelingen in het stadscentrum. Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor nog meer City nieuws!

Infocentrum

Vragen over City? Loop binnen bij het Infocentrum. We helpen je graag! Bekijk hier alle contactmogelijkheden.

Privacybeleid | Alleen anonieme cookies