City Nieuwsbrief Februari

City-nieuwegein.nl is vernieuwd en de voorverkoop van appartementen bij CityPromenade is gestart. De verkeerssituatie bij de Voorstede wijzigt en de sloop van Luifelstede en Weverstede staat voor de deur. Dat en meer lees je in deze City Nieuwsbrief.

City ontwikkelgebieden op de kaart

Vernieuwing city-nieuwegein.nl

Vernieuwen doen we buiten, maar ook online.

Lees meer
Sluit

Vernieuwing city-nieuwegein.nl

Vernieuwen doen we buiten, maar ook online. Zo hebben we een nieuwe zoekfunctie ontwikkeld voor de website. Alle bouwprojecten zijn op de speciale City Nieuwegein kaart weergegeven. Je kunt nu ieder ontwikkelgebied aanklikken en lezen wat hier gebeurt of gaat gebeuren.

Ben je niet goed in het lezen van de kaart, niet getreurd. Het is ook mogelijk om de projecten in een lijstweergave te bekijken. Laat je informeren over de vernieuwing van City Nieuwegein en bezoek de website city-nieuwegein.nl

Lampjes met vraagtekens

Lichttest Zuidstedeviaduct

In de week van 13 februari testen we onder het Zuidstedeviaduct verlichting uit.

Lees meer
Sluit

Lichttest Zuidstedeviaduct

In de week van 13 februari testen we onder het Zuidstedeviaduct verlichting uit. Gemeente Nieuwegein is met een kunstenaar in gesprek, om onder het viaduct een kunstwerk te plaatsen. Nieuwsgierig naar dit project? Houd de nieuwsbrief in de gaten, hierin houden we je op de hoogte.

Verkeerssituatie wijzigt bij Voorstede

Verbetering kruising

De kruising van de Voorstede, Weverstede en Schakelstede passen we aan.

Lees meer
Sluit

Verbetering kruising

De kruising van de Voorstede, Weverstede en Schakelstede passen we aan. Nu er door fietsomleidingen meer gebruik van de route over de Weverstede en de Schakelstede wordt gemaakt, gaat de Voorstede voorrang aan de fietsers verlenen. De verkeerssituatie wijzigt.

Van 20 tot en met 24 februari wordt er gewerkt aan de kruising. Voor de werkzaamheden worden delen van de Voorstede afgezet. Met verkeersregelaars zorgen we ervoor dat het verkeer wel gebruik kan blijven maken van de kruising. Dit kan op de Voorstede, Weverstede en Schakelstede voor kort oponthoud zorgen.

Hekken stationsgebied uitgebreid

Groter bouwterrein Stationsgebied

Vanaf 20 februari wordt het bouwterrein bij het Stationsgebied groter.

Lees meer
Sluit

Groter bouwterrein Stationsgebied

Vanaf 20 februari wordt het bouwterrein bij het Stationsgebied groter. De hekken verplaatsen we richting de Zadelstede en Hagestede. Hierover ontvangen bewoners en werknemers in dit gebied een buurtbericht. Zo valt ook Luifelstede binnen de bouwhekken. In maart start de voorbereiding op de sloop van dit gebouw. Ook start de aanleg van de riolering in maart. Onder de grond wordt alles klaargemaakt voor de toekomstige bebouwing.

Gebouw van Hypotheker aan Weverstede

Sloop Luifelstede en Weverstede

In maart starten de voorbereidingen op de sloop van Luifelstede.

Lees meer
Sluit

Sloop Luifelstede en Weverstede

In maart starten de voorbereidingen op de sloop van Luifelstede. Op dit moment zijn we bezig met onderzoeken over de materialen die er in het gebouw gebruikt zijn. Dit heeft invloed op de sloop. Zo wordt er vooraf bekeken hoe er het beste gesloopt kan worden.

Ook het gebouw van de Hypotheker aan de Weverstede wordt vanaf maart gesloopt. Hier zijn de sloopwerkzaamheden anders dan bij Luifelstede. Dit gebouw bestaat uit modules. Dit is vergelijkbaar met het bouwen van LEGO of DUPLO blokken. Vooraf gemaakte delen van het gebouw zijn op locatie gestapeld en met elkaar verbonden. De sloop van dit gebouw zal dus meer afbouwen, dan breken zijn. De modules worden na afbouw gerecycled. Het voordeel van deze afbouw in plaats van sloop is dat er naar verwachting minder stof ontstaat.

De Markt

Bestrating Cityplaza deels uitgesteld

In de week van 30 januari is een deel van de bestrating bij de Raadstede bij de in- en uitgang van de Passage opnieuw gelegd.

Lees meer
Sluit

Bestrating Cityplaza deels uitgesteld

In de week van 30 januari is een deel van de bestrating bij de Raadstede bij de in- en uitgang van de Passage opnieuw gelegd.  Diezelfde week zou ook de bestrating op de Markt, ter hoogte van de Binnenstede worden aangepakt. Dit is verplaatst naar maart. De aannemer kan er in maart beter bij, omdat de kas bij het terras dan weg is. Alle winkels en woningen van Cityplaza zijn tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Locaties waar bestrating opnieuw wordt aangelegd

Luchtfoto Raadstede en Markt, bij nummer 1 is opnieuw bestraat en bij nummer 2 wordt in maart opnieuw bestraat.

Gebouw Monaco van CityPromenade

Voorverkoop Monaco start

De pre-sale van de 37 koopappartementen in Monaco CityPromenade is gestart!

Lees meer
Sluit

Voorverkoop Monaco start

De pre-sale van de 37 koopappartementen in Monaco CityPromenade is gestart! Tijdens de pre-sale fase kun je je voorkeuren voor bepaalde appartementen doorgeven. Het verkoopteam van Monaco kan jou dan gericht informeren. Het doorgeven van jouw voorkeuren kan via de website monaco-citynieuwegein.nl en verplicht je tot niets. Op deze website zijn alle woningplattegronden, de indicatieve vanaf prijzen en impressies geplaatst om een helder beeld te vormen van het diverse aanbod.

De daadwerkelijke verkoop gebeurt ook online. Bij de start verkoop kun je je daadwerkelijk inschrijven voor één of meerdere bouwnummers. Over de start van de officiële verkoop word je tijdig geïnformeerd via een nieuwsbrief. Daarin wordt ook toegelicht hoe de verkoopprocedure werkt. De bouw van Monaco is al gestart en de oplevering staat gepland in 2025.

Voor alle vragen over de pre-sale staat de nieuwbouwafdeling van De Keizer Makelaarsgroep voor je paraat. Je kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 030 600 82 40.

Heb je interesse in een huurwoning? Bezoek dan de projectpagina van CityPromenade en Stationsgebied op city-nieuwegein.nl. In de rechter kolom vind je informatie over de manier om je aan te melden voor een huurwoning.  

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!