City Nieuwsbrief Juli #1

Met de zomervakantie voor de deur is er nog veel nieuws vanuit City. Er komen woningen voor 55-plussers. Monaco gaat de lucht in en er komt een nieuw theater in City. Dat en meer lees je in deze nieuwsbrief City.

Locatie-appartementen-voor-55-plussers-in-City-Nieuwegein

Woongebouw voor 55-plussers in City West

Woonin gaat ruim 150 duurzame appartementen ontwikkelen.

Lees meer
Sluit

Woongebouw voor 55-plussers in City West

Woonin gaat in City West een woongebouw met ruim 150 duurzame appartementen ontwikkelen, waar 55-plussers zelfstandig kunnen wonen. Met ontmoetingsruimtes. Het komt te staan op de hoek Kapittelstede/Zuidstedeweg. Waar eerst De Luifelstede stond. LEVS Architecten en Orange Architects werken de komende tijd aan het ontwerp. De bouw start naar verwachting in 2026.

Betaalbare huurwoningen
Het merendeel van de appartementen wordt sociale huur en een deel is voor huurders met een middeninkomen. Ook wordt een deel van de woningen geschikt gemaakt voor zorg. De begane grond van het gebouw biedt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals kantoren of zorgfuncties.

Langer zelfstandig wonen
Senioren die samen in een woongemeenschap leven, blijven langer zelfstandig wonen, zo blijkt. Je kan op elkaar bouwen en bent samen redzaam. Dat maakt dat dit een duurzame ontwikkeling in City is. Logisch, als je de meest duurzame binnenstad van Nederland wil zijn.

Common Ground

53 koopwoningen in Common Ground

Vink Bouw heeft een omgevingsvergunning aangevraagd.

Lees meer
Sluit

53 koopwoningen in Common Ground

Vink Bouw heeft voor de bouw van Common Ground een omgevingsvergunning aangevraagd. De gemeente heeft deze aanvraag in behandeling genomen.

Common Ground wordt een blikvanger voor City, bij binnenkomst vanaf de A2 of de A12. Het wordt één van de drie hoogste gebouwen in de binnenstad. Het hoogste punt wordt rond de 70 meter. Er komen 230 duurzame woningen, waarvan 134 sociale huurwoningen, 43 lage midden-huurwoningen en 53 koopwoningen. Met een prachtige openbare groene binnentuin. Én waar de gevels ruimte bieden aan flora en fauna bieden.

Wil je meer weten over Common Ground? Kijk dan op de website city-nieuwegein.nl bij dit project.

Monaco gaat de lucht in...

Monaco gaat de lucht in

Voordat de bouwvak begint wordt er nog hard gewerkt in City.

Lees meer
Sluit

Monaco gaat de lucht in

Voordat de bouwvak begint wordt er nog hard gewerkt in City. Ook aan CityPromenade. Woongebouw Monaco met 37 koopappartementen wordt verder gebouwd. Hiervoor is een hijskraan nodig. Koopmans bouwt deze kraan op donderdag 18 en vrijdag 19 juli.

Je ziet steeds beter hoe CityPromenade eruit komt te zien. Wist je dat hier maar liefst 452 duurzame binnenstadsappartementen komen? Zowel koopappartementen als een mix van sociale, middeldure en vrije sector huurappartementen. Woningen waar veel vraag naar is.  Benieuwd naar alle ontwikkelingen?  Neem een kijkje op onze website.

Erfstede

Gemeente koopt Erfstede 10

De gemeente wil hier appartementen gaan bouwen.

Lees meer
Sluit

Gemeente koopt Erfstede 10

Misschien herinner je nog de grote brand in 2016. Shishalounge TheAtro aan de Erfstede 10 brandde toen af. Ook wel bekend als de voormalige dansschool van De Rijk. De restanten van het pand herinneren hier nog aan. De plek is afgezet met hekken.

De gemeente is al een tijd in gesprek met de eigenaar over aankoop van de gronden. Nu is er overeenstemming voor koop. Als de gemeente eigenaar van de gronden is, worden de restanten van de shishalounge zo snel mogelijk verwijderd. Dat gebeurt waarschijnlijk begin 2025. Eerst moeten onderzoeken gedaan worden. En er moet nog een sloopaannemer aangetrokken worden.

De gemeente wil op deze plek in de toekomst appartementen gaan bouwen. Maar dat duurt nog wel een tijd. Daarom krijgt het gebied een tijdelijke inrichting. Hoe precies, dat weten we nog niet. Hierover later meer. De hekken komen na de sloop in ieder geval niet meer terug.

City krijgt nieuw theater

City krijgt een nieuw theater

Heb je het bouwbord al zien staan, vlakbij De POP-up?

Lees meer
Sluit

City krijgt een nieuw theater

Heb je het bouwbord al zien staan, vlakbij De POP-up? ‘Hier komt straks een nieuw theater’, staat erop. We houden je nog even in spanning wat het precies gaat worden. Het is een knipoog naar het theater dat vroeger op die plek stond. Ben je nieuwsgierig? Volg ons dan via onze social media kanalen. Daar gaat het toneeldoek de komende tijd steeds een stukje verder open. Natuurlijk blijft theater DE KOM aan het Stadsplein gewoon bestaan.
E-laden: City geeft je nieuwe energie

E-laden: City geeft je nieuwe energie

Nieuwe e-laadplekken in de parkeergarage.

Lees meer
Sluit

E-laden: City geeft je nieuwe energie

Ze zijn niet te missen. In parkeergarage Stadshuis zijn 12 parkeerplekken klaargemaakt voor het opladen van elektrische auto’s met groene energie. Je vindt ze daar, waar al een paar e-laadparkeerplekken waren. Als je de parkeergarage binnenrijdt, staat op de slagboom aangegeven dat je je auto op -2 kunt opladen. Je herkent de plekken aan de opvallende City e-laadstickers op de muren. Dus kom je terug van de winkels, een terras, de supermark, het Stadshuis of het theater? Je auto is opgeladen. Alweer zo’n mooi, duurzaam initiatief in City.
Nieuwe zaterdaghalte voor pendelbus ziekenhuis

Nieuwe zaterdaghalte voor pendelbus ziekenhuis

Meer informatie over de gratis pendelbus.

Lees meer
Sluit

Nieuwe zaterdaghalte voor pendelbus ziekenhuis

Wil je op zaterdag gebruikmaken van de gratis pendelbus tussen parkeergarages Theater/Stadshuis en het St. Antonius ziekenhuis? Let dan op. Vanaf zaterdag 13 juli is de opstapplek op zaterdag aan de Voorstede. Volg de blauwe lijn en de verwijsborden om bij de zaterdaghalte te komen.
Kom 19 juli proeven van het Stadshuis

Kom 19 juli proeven van het Stadshuis

Wat heeft het vernieuwde Stadshuis jou te bieden?

Lees meer
Sluit

Kom 19 juli proeven van het Stadshuis

De begane grond en de eerste verdieping van het Stadshuis zijn vernieuwd. Maar wat heeft het vernieuwde Stadshuis jou te bieden? Dat ontdek je op de afwisselende, leuke proefdag op vrijdag 19 juli. Kom proeven van de sfeer en de activiteiten. En maak kennis met de organisaties en wat die samen voor jou kunnen betekenen. Je bent welkom van 10.00 tot 22.00 uur.

Loop gezellig binnen, er is voor alle leeftijden wat te doen! Van een schrijfworkshop en genieten van muzikaal Nieuwegeins talent tot snoezelen met je baby. En van tango en proeven van verschillende culturen tot het maken van boomwezens van LEGO. Of gewoon lekker chillen. Er zit vast iets voor jou bij. De toegang is gratis. Op de website stadshuisnieuwegein.nl vind je het hele programma.

Vakantie voor de bouwers

Vakantie voor de bouwers

Een overzicht van de bouwvakanties.

Lees meer
Sluit

Vakantie voor de bouwers

De schoolvakantie start komende week. Ook de harde werkers van de bouw in City gaan van vakantie genieten. Een overzicht van de bouwvakanties.

CityPromenade
Aannemer Koopmans werkt niet van 5 augustus tot en met 18 augustus.

Stationsgebied
Aannemer Aalberts, de bouwer van ivy Apartments langs de trambaan, werkt niet tussen 26 juli en 18 augustus.

Aannemer AKOR werkt de hele zomer door aan de nieuwbouw langs de Zuidstedeweg. Zij maken onder andere de woningen van The New Citizen af, zodat in augustus de eerste bewoners in hun woning kunnen.

Dat twee van de drie aannemers niet werken, betekent niet dat er in deze periodes niemand op het bouwterrein is. Er wordt soms door onderaannemers doorgewerkt. Dat is wel minder dan normale werkdagen op de bouw.

Handig om te weten
Zie je een verdachte situatie op een bouwplaats? Dan kun je dit melden bij de aannemers:

CityPromenade – Aannemer Koopmans: 088-6004600 / doorslagzone@koopmans.nl.

Stationsgebied – Aannemer AKOR: 0548-745910 (nieuwbouw langs de Zuidstedeweg)

Stationsgebied – Aannemer Aalberts: 088-788 888 (nieuwbouw langs de tramhalte)

Fijne zomer

Fijne zomer

Minder nieuws te delen in de zomer.

Lees meer
Sluit

Fijne zomer

In de zomervakantie wordt er minder gebouwd in City. Dan is er ook minder nieuws te delen. Daarom ontvang je de nieuwsbrief de komende weken niet. Op 29 augustus staat de eerste nieuwsbrief na de zomervakantie gepland. Zijn er voor die tijd toch belangrijke nieuwtjes, dan delen we die via een extra vakantienieuwsbrief.

Het Omgevingsteam City wenst je een hele fijn zomer.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!