City Nieuwsbrief Oktober

Binnenkort start het heien voor de bouw van CityPromenade. In het Stationsgebied is de bouw al begonnen. Je kunt nu live online meekijken. Dat en meer lees je in deze City nieuwsbrief.

CityPromenade

Start bouw CityPromenade

Op maandag 31 oktober gaat de bouw van CityPromenade van start. De aannemer begint dan met heien.

Lees meer
Sluit

Start bouw CityPromenade

Op maandag 31 oktober gaat de bouw van CityPromenade van start. De aannemer begint dan met heien. In de week van 24 oktober worden twee heimachines en een kraan opgebouwd.

Het heien duurt ongeveer 7 weken. Naar verwachting is de aannemer de week voor de kerst van 2022 klaar met heien. Om de geluidsoverlast van het heien te beperken maakt de aannemer gebruik van een geluidsscherm en heimutsen. Een heimuts is een soort buffer tussen het heiblok en de heipaal. Deze dempt het geluid van het heien.

Wil je meer weten over de bouw van CityPromenade? Kijk dan de online infobijeenkomst van 4 oktober 2022 terug. Een kort overzicht van de maatregelen die we voor de bouw nemen kun je hier bekijken.

Foto fietspad Zuidstedeviaduct

Aanpassing fietsomleiding

Het Brugpad langs de Doorslag is vanwege de bouw van CityPromenade sinds 3 oktober afgesloten. Fietsers worden sindsdien omgeleid.

Lees meer
Sluit

Aanpassing fietsomleiding

Het Brugpad langs de Doorslag is vanwege de bouw van CityPromenade sinds 3 oktober afgesloten. Fietsers worden sindsdien omgeleid. Bij het Zuidstedeviaduct is hiervoor de verkeerssituatie voor fietsers, voetgangers en automobilisten gewijzigd. Door het gebruik van de omleidingsroutes bleek in de eerste week dat de situatie rondom het Zuidstedeviaduct niet optimaal is. Voor de veiligheid zijn verkeersregelaars ingezet. We werken momenteel aan een oplossing voor de verkeerssituatie. Hiervoor moet een verkeersbesluit worden genomen. De fietsomleiding wordt tijdens de herfstvakantie (24 t/m 28 oktober) verbeterd. Omwonenden ontvangen een buurtbericht met meer informatie over de werkzaamheden.

VR beeld parkeergarage

Parkeergarage Zuid

Ballast Nedam en gemeente Nieuwegein gaan samenwerken aan de groenste en duurzaamste parkeergarage van Nederland.

Lees meer
Sluit

Parkeergarage Zuid

Ballast Nedam en gemeente Nieuwegein gaan samenwerken aan de groenste en duurzaamste parkeergarage van Nederland: Parkeergarage Zuid. Op donderdag 13 oktober 2022 stelde de gemeenteraad van Nieuwegein geld beschikbaar voor het maken van het uiteindelijke ontwerp voor de parkeergarage. Hiermee is er groen licht voor beide partijen om samen aan de slag te gaan.

Parkeergarage Zuid komt tussen het st. Antonius Ziekenhuis ent het Zuidstedeviaduct in. Op de plek waar nu wordt geparkeerd achter een slagboom. Parkeergarage Zuid moet ruimte bieden aan ruim 550 parkeerplekken. Hiervan zijn er circa 237 bestemd voor toekomstige bewoners van CityPromenade. CityPromenade is de nieuwbouw op het grasveld naast het Stadshuis. De bouw hiervan gaat op maandag 31 oktober 2022 van start.

Virtual reality The New Citizen

Volg live de bouw van The New Citizen

In het Stationsgebied werkt aannemer AKOR aan de bouw van appartementengebouw The new citizen.

Lees meer
Sluit

Volg live de bouw van The New Citizen

In het Stationsgebied werkt aannemer AKOR aan de bouw van appartementengebouw The New Citizen.  AKOR heeft een camera opgehangen waarmee jij live de bouw kunt volgen. Bekijk de beelden hier. Tot aan de kerst van 2022 werken ze vooral op en onder de grond aan de fundering en de kelder. In het nieuwe jaar starten de eerste werkzaamheden aan de vloeren en wanden van het appartementengebouw.

Foto bewegwijzering

Bewegwijzering in City stijl!

Heb jij de nieuwe bebording in City al gezien? Deze zijn geplaatst in de opvallende City stijl.

Lees meer
Sluit

Bewegwijzering in City stijl!

Heb jij de nieuwe bordjes in City al gezien? Opgemaakt in de vrolijke stijl van City. Je vindt hiermee makkelijk de weg naar belangrijke locaties zoals de tramhalte en het ziekenhuis. Ook tijdens de vernieuwing van City wijzen wij je de weg.

10 jaar de kom

Fotowedstrijd Theater De KOM

Theater De KOM bestaat dit jaar 10 jaar! Om dit te vieren organiseren zij een fotowedstrijd en fotoexpositie.

Lees meer
Sluit

Fotowedstrijd Theater De KOM

Theater De KOM bestaat dit jaar 10 jaar! Om dit te vieren organiseren zij een fotowedstrijd en foto expositie. Iedereen kan hieraan meedoen. Stuur hiervoor jouw foto met daarop Theater De KOM vóór dinsdag 1 november 2022 in naar 10jaar@dekom.nl. Bekijk de website voor meer informatie. Wie weet ben jij de winnaar!

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!