City Nieuwsbrief Juli #2

In de laatste raadsvergadering voor de vakantie zijn een paar belangrijke besluiten over City genomen. En de sloop van de oude kantoorgebouwen langs de Weverstede is gestart! Dat en meer lees je in deze nieuwsbrief.

Weverstede dicht door sloop oude kantoren Stationsgebied

De kantoorgebouwen langs de Weverstede worden deze zomer gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Lees meer
Sluit

Weverstede dicht door sloop oude kantoren Stationsgebied

City, de binnenstad van Nieuwegein, wordt vernieuwd. In het Stationsgebied komen 467 nieuwe woningen, goede fiets- en looproutes en een nieuw tram- en busstation. Om de nieuwe woningen te kunnen worden twee kantoorpanden gesloopt aan de Weverstede, het Energy Building en het Well Building. Aannemer Roseboom is aan de voorbereidingen voor de sloop van het Energy Building begonnen. 

Vanwege de veiligheid is de Weverstede vanaf de kruising met de trambaan tot aan de Kapittelstede afgesloten voor al het verkeer, dus ook fietsers en voetgangers. Autoverkeer wordt omgeleid via de Zuidstedeweg en de Kapittelstede/Zoomstede.

Planning
Aannemer Roseboom is gestart met het leeghalen en strippen van het eerste kantoorgebouw. In deze fase worden de onderdelen weggehaald die kunnen worden hergebruikt. Dat duurt tot 31 juli, dan ligt het werk vanwege de zomervakantie drie weken stil. Op 23 augustus wordt het werk weer opgepakt. Als alles volgens planning verloopt, begint eind september de sloop van het gebouw zelf. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen voor de nieuwbouw in City West

Aannemer Roseboom is gestart met het leeghalen en strippen van het gebouw. In deze fase worden de onderdelen weggehaald die kunnen worden hergebruikt. Dat duurt tot 31 juli, dan ligt het werk vanwege de zomervakantie drie weken stil. Op 23 augustus wordt het werk weer opgepakt. Als alles volgens planning verloopt, begint eind september de sloop van het gebouw zelf. 

De start van de sloop van het Well Building, dat naast het Energy Building staat, begint later. Op 1 september begint aannemer Roseboom met het voorbereiden van de sloop van dit gebouw. Het in dit gebouw aanwezige asbest wordt verantwoord afgevoerd. Ook dit gebouw wordt gestript van herbruikbare materialen, voordat de sloop van het gebouw zelf begint. 

Informatiebijeenkomst

Na de zomer, voordat de sloop van de gebouwen start, organiseren wij een informatiebijeenkomst. Aannemer Roseboom vertelt je dan over de sloop en de maatregelen die worden genomen om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Houd de nieuwsbrief en deze site in de gaten voor de datum van de bijeenkomst.

Meer weten over dit project ? Lees meer op de projectpagina Stationsgebied op www.city-nieuwegein.nl

Ook verbeteringen in bestaande buurten City West

City wordt vernieuwd en vergroend, maar de bestaande buurten van Nieuwegein mogen niet achterblijven.

Lees meer
Sluit

Ook verbeteringen in bestaande buurten City West

Nu er volop plannen gemaakt worden en ook al uitgevoerd worden om City levendiger, groener, duurzamer en gezonder te maken, mogen de bestaande buurten in City West niet achterblijven. Ook in deze buurten gaan we met bewoners kijken wat gewenste verbeteringen zijn. Denk bijvoorbeeld aan straatkunst, het plaatsen van groen of andere voorzieningen. Dit is het resultaat van een motie die afgelopen woensdag 14 juli door de gemeenteraad is aangenomen.

Afbeelding van de raadszaal van de Nieuwegeinse gemeenteraad tijdens een digitale raadsvergadering

Raad kiest voor kwaliteit en duurzaamheid in City

Het bestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein is op 14 juli vastgesteld door de gemeenteraad.

Lees meer
Sluit

Raad kiest voor kwaliteit en duurzaamheid in City

We willen City mooier maken. We willen onder andere groen gecombineerd met waterberging, dat uitnodigt om te ontmoeten, te sporten en te spelen, duurzaam straatmeubilair, gevels met een warme uitstraling, voorrang geven aan voetgangers en fietsers, klimaatbestendig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom hebben we voor City een Omgevingskwaliteitsplan; dit legt de wensen en eisen voor de kwaliteit vast. Zo is voor iedereen duidelijk wat de kwaliteit in City moet worden als er gebouwd wordt.

Het Omgevingskwaliteitsplan City is gekoppeld aan het Bestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein. Dit bestemmingsplan is op 14 juli vastgesteld door de gemeenteraad. Het bevat grofweg de volgende ontwikkellocaties: City West, omgeving achterkant Albert Heijn, Blokker en C&A (ABC) en Hypotheker, politiebureau, NVM makelaars en omgeving. Een bestemmingsplan geeft duidelijkheid of je er mag bouwen, hoe groot en hoe hoog het mag worden en hoe gronden en gebouwen gebruikt mogen worden. Het bestemmingsplan regelt wat er maximaal is toegestaan en geldt als toets voor bouwplannen die ingediend worden.

Kolfstedetunnel krijgt make-over van graffiti-artiest en scholieren

De Kolfstedetunnel heeft een make-over gekregen ter gelegenheid van 50 jaar Nieuwegein.

Lees meer
Sluit

Kolfstedetunnel krijgt make-over van graffiti-artiest en scholieren

De Kolfstedetunnel, tussen de wijk Doorslag en City, heeft deze maand een make-over gekregen om het vijftigjarig bestaan van Nieuwegein te vieren.  JanisdeMan toverde de tunnel samen met scholieren van het Anna van Rijn-college om in een fleurige Hall of Fame. 

De scholieren maakten onder begeleiding van graffiti-artiest JanisdeMan prachtige creatieve kunstwerken met graffiti. Burgemeester Frans Backhuijs en wethouder John  van Engelen waren aanwezig. Hieronder zie je een impressie van de dag. Meer foto’s zijn te vinden op onze Instagram-pagina! 

Graffitispuiter in de Kolfstedetunnel tijdens een graffitiworkshop onder leiding van Jan is de Man.

Zelf meedoen? Dat kan! 

Nieuwegeiners kunnen ook zelf meedoen aan de Hall of Fame in de Kolfstedetunnel. Er zijn wel wat regels. Lees daarvoor de borden met regels die bij de tunnel staan. 

Noordstedetunnel

De Kolfstedetunnel is niet de enige tunnel die onder handen is genomen. Op 19 juli werd de Noordstedetunnel onder leiding van kunstenaar Carin Sleurink versierd met kunst. Dat project duurt tot 30 september. Meer informatie is te vinden op de site van Nieuwegein50jaar.nl

Markten in Nieuwegein verlengd! 

De markt in City verplaatst, maar blijft nog minimaal vijf jaar in City.

Lees meer
Sluit

Markten in Nieuwegein verlengd! 

De drie bekende markten in Nieuwegein (City, Muntplein en Vreeswijk), kunnen weer jaren vooruit. City groeit en wordt vernieuwd, maar blijft ook graag ‘oud, vertrouwd en gezellig’. Zo heeft de gemeente Nieuwegein de samenwerking met Stichting Markten Nieuwegein verlengd. De stichting organiseert al sinds 2014 de drie markten in de stad en zal dit ook de komende jaren blijven doen.

Bezoekers markt City

Voor bezoekers van de markt in City gaat er vanaf 2022 wel iets veranderen. Deze markt grenst namelijk aan de Doorslagzone. De Doorslagzone is onderdeel van de groei van City. Hier worden 452 woningen gebouwd voor starters, senioren en andere woningzoekenden. City wordt ook hier duurzamer, aantrekkelijker en levendiger gemaakt. Hier zal een periode van bouw aan vooraf gaan en veiligheid staat hierbij voorop. Het gebied bij het Stadshuis en De KOM, dat grenst aan de Doorslagzone, wordt afgesloten voor publiek. Dit geeft de aannemer ruimte om veilig te kunnen bouwen. De markt wordt iets verplaatst richting de Raadstede en het politiebureau. Dit hebben Stichting Markten Nieuwegein en de aannemer van de Doorslagzone met elkaar afgestemd. De vorm van de markt zal dus iets veranderen, maar de markt blijft gezellig als altijd!

‘Ik ga wel met een ander gevoel de deur uit’

Het Infocentrum en Duurzaamheidsloket City Nieuwegein zijn nu ruim een week open. Geïnteresseerde inwoners van Nieuwegein weten ons steeds beter te vinden.

Lees meer
Sluit

‘Ik ga wel met een ander gevoel de deur uit’

Het Infocentrum en Duurzaamheidsloket City Nieuwegein zijn nu ruim een week open. Geïnteresseerde inwoners van Nieuwegein weten ons steeds beter te vinden. Zo ook deze mevrouw, die aangaf blij verrast te zijn door alle voorzieningen waarover is nagedacht. ‘Ik ga wel met een ander gevoel de deur uit’, waren haar letterlijke woorden. En dat nadat ze aardig kritisch ons informatiecentrum binnenstapte. Voor ons is dit precies de reden dat we geopend zijn.

Heb jij ook vragen over de veranderingen in City, of wil je meer weten over duurzame oplossingen voor je eigen huis? Loop dan op maandagmiddag of woensdag eens bij ons binnen op Passage 80 in Nieuwegein!

City nu ook op Instagram en LinkedIn 

Wist je dat City naast een Facebookpagina ook een eigen Instagram– en LinkedIn-pagina heeft? Volg ons voor regelmatige updates op jouw favoriete sociale netwerk.

Tot na de zomer! 

Ook City gaat in zomermodus: in augustus staan de bouw- en sloopwerkzaamheden in City op een lager pitje.

Lees meer
Sluit

Tot na de zomer! 

De vakanties zijn begonnen! De zomer is gestart en de zon komt eraan. Ook in City gaat de zomermodus aan: vooral in augustus staan de bouw- en sloopwerkzaamheden in City op een lager pitje. De volgende nieuwsbrief verschijnt daarom in september. Tot die tijd wensen we je een fijne zomer! Kijk voor de actuele openingstijden van het Infocentrum en het Duurzaamheidsloket onder contact.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram of abonneer je op deze nieuwsbrief!